Medimagazin logo

Uludağ Tıp'a 100 hemşire alınacak

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 100 hemşire alınacak.
Uludağ Tıp'a 100 hemşire alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın Maliye Bakanlığı nezdinde yürüttüğü girişimler sonuç verdi. Bakanlık, sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için 245 hemşire kadrosu isteyen Tıp Fakültesi Dekanlığı’na 100 hemşire alma izni verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yoğun bakımlarda bir hemşirenin bir hastaya bakması gerekirken dört hastaya bakmak zorunda kaldığını, yeni hemşirelerin gelmesiyle meselenin büyük ölçüde çözüme kavuşacağını söyledi.


Hemşire yetersizliğinin sağlık hizmetini önemli ölçüde aksattığını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Selim Gürel, “Hemşire azlığı yüzünden hastalarımıza yeterli ilgi gösterilemediği gibi bir hemşirenin çok hastayla ilgilenmesi sebebiyle enfeksiyon riski de yüksek oluyordu. Bizim gibi üçüncü basamak hastanelerde hemşire hizmeti çok önemli. Hekimler gerektiğinde çağrılır hastaya müdahale eder ama hemşireler her zaman hastayı görür. Hemşire demek hastanın her şeyi demek. Hemşire sayısı ne kadar çok olursa bizim verdiğimiz hizmet kalitesi o kadar iyi olur” dedi.


Alınacak hemşirelerin maaşlarını Maliye Bakanlığı, performans paylarını da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ödeyecek. Bu durumda bir hemşirenin ortalama maaşının 3 bin lirayı bulacağı bildirildi.
Uludağ Üniversitesi, sözleşmeli devlet memuru statüsünde hemşire alacağını, ulusal gazetelerin yanı sıra http://personel.uludag.edu.tr/duyurular/oku/dn/5952 adresinden de kamuoyuna duyurdu. İlanda, fakülte ve yüksekokulların 4 yıllık hemşirelik veya sağlık memurluğu bölümünden mezun olanların 10 Ekim tarihine kadar başvurması gerektiği bildiriliyor.

hemşire alımı
uludağ üniversitesi tıp fakültesi hastanesi
prof. dr. selim gürel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir