Medimagazin logo

Yürek burkan hikâye: Öleceğini biliyor ama yine de doğuracak!

Bir anne, karnında bebeğinin öleceğini bildiği halde, hamilelik sürecini sonlandırmayı reddetti. Hamileliğinin 20'nci haftasında çekilen röntgenle acı gerçeği öğrenen Hayley Martin'in bu kararın arkasında yatan dürtü ise başka hayatları kurtarmaktı...
Kaynak: HÜRRİYET
Yürek burkan hikâye: Öleceğini biliyor ama yine de doğuracak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; East Yorkshire bölgesinde yaşayan 30 yaşındaki Hayley Martin, çift taraflı böbrek yokluğu teşhisi konan bebeğinin doğum esnasında ya da doğduktan hemen sonra öleceğini öğrendi.

Doktorlar, doğum travması yaşamaması için hamileliğini sonlandırmayı teklif etti. Ancak üç çocuk annesi Martin, bebeğinin organlarını organ nakline ihtiyaç duyan yeni doğanlara nakledilebilmesi için bebeğini aldırmadı. Eşi Scott'la birlikte Martin, kızlarının canlarını kurtaracağı bebeklerin hayatlarında yaşayacaklarını düşündü.

Noel haftası doğum yapması beklenen Martin, Ava-Joy adını verdiklerini bebeklerinin adına kendi böbreklerinden birini bağışlama sözü de verdi. Martin, "Sağlık bir hamileliğin tüm belirtileri var, Ava'yı içimde hissediyorum ama biliyorum ki sonunda onu büyütemeyeceğim" dedi.

Ava Joy doğum sırasında hayatını kaybetmezse, ailenin bebekleriyle birkaç dakika geçirebileceği düşünülüyor. Martin-Scott çifti bebekleri için aldıkları kıyafetleri ona giydirebilecek, onunla fotoğraf çektirebilecek. Kısaca acılı anne-baba, minik bebeklerine veda edebilecek.

etik
doğum
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir