Medimagazin logo

Covid 19, oksijen ihtiyacını artırdı, oksijen tüpleri yakında karaborsa olacak!

Dünya genelinde Covid 19 nedeniyle artan oksijen ihtiyacı,oksijen tüplerinin fiyatlarını artırdı
Covid 19, oksijen ihtiyacını artırdı, oksijen tüpleri yakında karaborsa olacak!
FOTOĞRAF: BMJ
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Covid-19'un şiddetli seyrettiği hastalarda, hipoksiyi tedavi etmek için büyük miktarda saf oksijen gazı kullanılıyor. Bu da dünya genelinde oksijen sıkıntısına yol açıyor. Diğer yandan bu durum yalnızca Covid-19 ile sınırlı değil. Diğer hastalıklarda da saf oksijen gazına sıkça ihtiyaç duyuluyor. 
Artan oksijen tüpü fiyatlarından dolayı bu tüpleri hastalara ulaştırmak da hastaneler için bir hayli zor. Bu da hastaların yaşamlarının risk altında olmasına sebep oluyor. 
Peru, bu tüpleri hastalara ulaştırmakta özellikle sıkıntı yaşıyor. Şimdiden başkent Lima’da, insanların oksijen tüpleri için uzun kuyruklar oluşturduğu görülüyor. Hatta bazı insanların kuyruk esnasında başkalarının yerine geçmeye çalıştığı ya da kuyruktan ayrılmak zorunda kaldıklarında yerlerini korumak amacıyla diğer insanlara ödeme yaptığı biliniyor. 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu sorunun çözülmesi amacıyla ortaklarla birlikte çalışmalara başladıklarını açıkladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, haftada yaklaşık bir milyon yeni Covid-19 vakası gerçekleştiğini ve dünyanın her gün yaklaşık 88.000 adet oksijen tüpüne ihtiyacı olduğunu vurguladı.  

oksijen
oksijen tupu
karaborsa
covid 19
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir