Medimagazin logo

Fransa'da sağlık sektöründe siber saldırı alarmı

Fransa Sağlık Bakanı Marisol Touraine, siber saldırı tehdidine karşı ülke genelinde sağlık sektörünü ilgilendiren kurum ve kuruluşlar için yeni bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı.
Fransa'da sağlık sektöründe siber saldırı alarmı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransız Bakan, Paris'te düzenlediği basın toplantısında, yeni eylem planının ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi.

Touraine, "Bu eylem planı ile ülkedeki bütün özel ve kamu hastane, klinik, dispanser, düşkünler evi, tıbbi laboratuvarlar ve röntgen merkezlerinin bilgisayar sistemlerinin güvenliğini siber saldırı tehdidine karşı 6 ay ile 1,5 yıl içinde güçlendireceğiz." dedi.

Bu merkezlerde çalışanların siber saldırı tehdidine karşı gerekli kurslardan geçirileceğini kaydeden Touraine, Sosyal İşler Genel Müdürlüğü müfettişleri ile Bölge Sağlık Ajanslarının koordinasyonunda bu eylem planının hayata geçirileceğini bildirdi.

Fransa'da son olarak Ulusal Savunma ve Güvenlik Ajansı, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve seçim kampanyaları sırasında siber saldırılar gerçekleştirilebileceği konusunda siyasi partileri uyarmıştı.

Fransa Ulusal Savunma ve Güvenlik Ajansı yetkilileri, parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin bilgi teknolojileri yöneticileri ile 26 Kasım'da bir araya gelerek, potansiyel saldırı tehdidi konusunda uyarıda bulunmuştu.

siber saldırı
hastane
fransa
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir