Medimagazin logo

ABD'de çevrimiçi toplantıda siyahi doktora ırkçılık

ABD’de şehir komisyonu üyesi Tony Collins, katıldığı video konferans sırasında siyahi doktorun ünvanını kullanmayı reddetmesinin ardından komisyondan ihraç edildi.
ABD'de çevrimiçi toplantıda siyahi doktora ırkçılık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD'de siyahilere yönelik ırkçı söylem ve saldırılara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ülkenin Kuzey Karolina eyaletinde şehir komisyonu üyesi Tony Collins, düzenlenen 'Halk Sağlığı Çevrimiçi Konferansı'nda siyahi Dr. Carrie Rosario’nun ‘doktor’ unvanını kullanmayı reddetti. Toplantıda ikili arasında tartışma yaşandı. Collins’in, Dr. Rosario’ya ‘Mrs. Rosario’ (Bayan Rosario) şeklinde hitap etmesinin ardından Dr. Rosario “Doktor Rosario, teşekkürler” cevabıyla Collins’i düzeltti. Ancak şehir komisyonu üyesi Collins ısrarla ‘Mrs. Rosario’ ve ‘Carrie’ şeklinde hitap etmeyi sürdürdü.

 

KOMİSYONDAN İHRAÇ EDİLDİ

Olayın ardından Şehir Konseyi Üyesi Sharon Hightower, Collins’i komisyondan çıkarmak için oylama yapılmasını talep etti. Greensboro Şehir Konseyi, Kuzey Karolina Üniversitesi’nde görevli doçent Dr. Carrie Rosario'a ırkçı söylemlerde bulunan Collins’i komisyondan ihraç etti.

abd
irkci
Yorum (3)
Nrs
İnsan Türk Kürt esmer sarışın olabilir üstünlük yoktur ...İnsan eğer hakiki manada iyiliğe erişmiş ise diğer insanlardan daha iyi anlamlı güzel ozelliklere sahiptir yoksa ülkemizde olduğu gibi şuculuk buculuk yapıp yıllarca bedel ödeyip ülkeyi milleti somurup saltanat sürenlerin oyununda oyuncak olduk.İdeoloji şuculuk buculuk suç olmalı.Yasa ile
2
Cevapla
Kadir Çolak
Biz Türk Kürt Arap muhabbetine bu coğrafyada kan gözyaşı katliam PKK belasını yaşadık.Bunlari millete yaşatan süslü laf ebeleride başımızda lider oldu saltanat sürdü Alayı bir hiç boş ideoloji hiç bir anlamı olmayan boş algı inanış gelenek yanlışta ısrar başka bişey değil.Türk olsan nee Kürt olsan ne.Hangimiz iyilik yapan can yakmayan birine sen Türk yada kürtsün diye ayrı baktiki ? aynı yerde çalışan herkes türk olunca ne oluyor cennetmi oluyor ortam birbirini yiyen yine yiyor kıskanıyor.Boş işleri bırakalım adil dürüst olalım daha geniş doğru senci benci olmadan objektif olması gereken hakikat üzere bakalım yaşama, siyasete yönetene neci olursa olsun işini yap gerektiğinde hesabı ver diyelim kim hangi partili olursa olsun.Bu seviye bakış açısı olmazsa olmaz huzur için.Yani adamın partisi senin çıkarına uygunsa o görevli belediye başkanı veya bakan veya herhangi bir yönetici işini çıkarına uyduruyor yada görevi kötüye kullanıyorsa hangi parti olursa olsun karşı çıkmalı bu ülkede adaleti tesis etmeliyiz.Ömrümüzü kendine hayrı olmayan uyanık isbirlikçilerin bizi kullanıp tepelerde saltanat sürmesine cahil vede saf Anadolu çocuğu oluşumuzu çıkara çevirenlerin entrikalarina heba ettik elde ne kaldı? Geldi geçti boşuboşuna bir hengameyle gençlik.Oysa daha bilinçli insana insan olarak bakarak, ahlak ve doğruluğu ile seçici davranarak birliktelik arkadaşlıklar olabilir, kutuplaşma sen ben oyununa gelmez şuculuk buculuk yapmaz Milletin ülkenin sırtından köşe dönenlere bu fırsatı vermez adil bir sistem inşa ederek kurdukları sömürü düzenini hayra HAK ka çevirebilirdik.
2
Cevapla
Hasan Akdemir
Bir ırkçılık da ben yaparak "IRKÇILIK GENLERLE GEÇİYOR " deyince aceba kimler üstüne alınacak diye merak ediyorum.
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir