Medimagazin logo

ABD'de sağlık reformu: İnsanları hastaneden ne kadar uzak tutarsan o kadar çok para!

Amerika'nın Kuzey Carolina eyaletinde ülkenin en iddialı sağlık reformlarından biri başlatıldı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ABD'de sağlık reformu: İnsanları hastaneden ne kadar uzak tutarsan o kadar çok para!
Yeni sistemde birinci basamak doktorlarının hastalara daha çok vakit ayırması ve daha çok kazanması planlanıyor.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Amerika Birleşik Devletleri sağlık hizmetlerinde kişi başı en çok parayı harcamasına rağmen, sağlık göstergelerinde orta basamaklarda yer alan bir ülke olarak biliniyor.

New York Times'ın haberine göre ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, her hastane ziyareti, test veya operasyon için doktorlara ve hastanelere ödeme yapılan geleneksel hizmet başına ödeme modelinden uzaklaşarak yeni bir model denenecek. Deneme aşamasındaki sistemde amaç, insanları sağlıklı ve hastaneden uzak tutmak ve sağlık harcamalarından tasarruf etmek.

 Yeni sistemde sağlık sigortası hastanelere diyabet hastalarının kan şekerini veya kalp hastalarının kolesterolünü kontrol etmek gibi sağlık sonuçlarına dayanarak ödeme yapacak. Sağlık hizmet sunucuları bu durumda hastalara ne kadar iyi bakım yaparlarsa o kadar çok kazanacak.

Doktorların ve hemşirelerin bakım yönetiminde daha büyük bir rol oynamalarının, sağlık ekonomisi açısından da daha avantajlı bir durum olması bekleniyor.

Yeni sistemde birinci basamak hekimleri hastalara depresyon, alkol tüketimi, beslenme ve barınma hakkında ayrıntılı tarama soruları sormak gibi daha sistematik bir şekilde yaklaşacak ve daha fazla zaman ayıracak. Bunun karşılığında ise daha fazla ödeme alacaklar. 

Bu sistemle sağlık harcamalarında birinci basamağın payı yüzde 6-8'lerden yüzde 10-13'e çıkacak. 

 

sağlık sistemi
sağlık reformu
amerika birleşik devletleri
hizmet başı ödeme
Yorum (4)
dr
İŞTE BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU......... HAKARET,SOPA,CİNAYET BİTEEER........ AHALİ MEKANINDA HUZURA KAVUŞUUUUR......... SEN SAĞ BEN SELAMET !!!!!!!!!!!!!
12
Cevapla
Hasan Akdemir
Gelişmiş ülkelerde GEREKLİ olduğu düşünülerek uzun çalışmalar sonrasında bir şey yapılınca , EĞER populist siyasi gündemimize uyuyorsa hemen Kırıkkale pilot il olmak üzere başlanıp tüm yurda bir kaç ayda genelleniyor. Uymuyorsa : " BU ÜLKELER HALKLARININ SOSYAL İHTİYACINI KARŞILAMIYOR , BİZ BUNU HALKIMIZA YAPAMAYIZ" diyerek bahis kapatılıyor. Amerika'da prim ödemeyen hiç kimse sağlık hizmeti alamazken , Ütopik Komünist ülkemiz nüfusunun sekizde birine tekabül eden 10 milyon GreenCard lıya ( Amerikan hayranlığından geldiğini düşündüğüm Yeşil Kart ismini orjinalinden yazayım dedim) sadece sağlık hizmeti değil, yiyecek-giyecek-yakacak da temin ediliyor. Bunlar kimin parasıyla yapılıyor; çalışanlardan aldığı vergilerle. Aynısını Batılı siyasetçilerin olduğu bir ortamda SOSYAL DEVLET olarak biz çok iyiyiz şeklinde örnek verdiklerinde cevap çok ağır olmuştu: “ Siz halkınızı SADAKA KÜLTÜRÜYLE onursuz bir şekilde yaşatıyorsunuz. Sosyal devlet olmak istiyorsanız, halkınıza onuruyla çalışıp para kazanacağı iş imkanı sunun “
29
Cevapla
Fırat fikret temel
Bizde de yaz ilacı gitsin,ilaç ilaç ilaç nereye kadar ? Doktorluk bu mu!
4
Cevapla
Ali bekci
Ülkemizi ele alırsak sağlık hizmetlerinin daha etkin verilebilmesi ve insanlarınızin bilinçlendirilmesi için birinci derece aile hekimligi uygulamasını güçlendirmek lazım. Kan tahlilleri röntgen vs küçük operasyonlar buralarda yapilabilmeli.Yeni evlenecek çiftlere ve evhanımlarina ilk yardım kursu mecburi olarak verilmeli...Bu sayede bir çok hayat kurtarılabilir..
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir