Medimagazin logo

Ağır Covid geçirenlerin yeniden enfekte olma ihtimali çok düşük

ABD’de yapılan yeni bir çalışma, corona virüsü ağır geçiren kişilerin tekrar enfekte olma olasılığının çok düşük olduğunu gösterdi. University Missouri School of Medicine'den araştırmacıların 9 binden fazla hastayla ilgili verileri gözden geçirerek yaptıkları çalışmada, corona virüsü atlatan kişilerin yüzde birinden daha azının testinin üç ay veya daha fazla bir süre sonra pozitif çıktığı bildirildi.
Kaynak: ntv.com.tr
Ağır Covid geçirenlerin yeniden enfekte olma ihtimali çok düşük
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, corona virüsü ağır geçiren kişilerin yeniden enfekte olma olasılığının yüzde 1’den daha az olduğu açıklandı.

University Missouri School of Medicine'den araştırmacılar, corona virüs ile enfekte olan 9 binden fazla hastayla ilgili veriler göz önüne alınırken, iyileştikten sonraki üç ayda veya daha sonrasında yeniden enfekte olup olmadıklarını inceledi.

İncelenen toplam 9 bin 119 hastadan sadece 63'ünün ikinci kez corona virüse yakalandığı tespit edilirken, oransal olarak bunun yüzde 0,7’ye denk olduğu bildirildi.

"Ortalama yeniden enfekte olma süresi 3,5 ay"

Clinical Infectious Diseases'de yayınlanan yeni çalışmada, Aralık 2019 ile Kasım 2020 tarihleri arasında corona virüsü ağır geçiren kişiler incelenirken testi tekrar pozitif çıkan kişilerin ortalama olarak yeniden enfekte olma süresinin 3,5 ay olduğunun altı çizildi.

Bilim insanları, araştırmanın yapıldığı tarihte varyantların henüz tespit edilmediğini, bu nedenle varyantların bu oranda yer almadığını aktardı.

"Yeniden enfekte olsalar bile ağır komplikasyonlar yaşamazlar"

Sigara içen kişilerin ve astım hastalarının yeniden enfekte olma olasılığının daha yüksek olduğu belirtilen araştırmada, hastaların ikinci enfeksiyonları sırasında kalp yetmezliği ve pnömoni gibi ciddi Covid-19 komplikasyonları yaşama olasılığının da daha düşük olduğunun altı çizildi.

Araştırmacılar, yeniden enfekte olan hastaların kanlarında ilk enfeksiyondan kalan antikorlar olduğunu, bu nedenle daha hafif geçirebileceklerini bildirdi.

ağır covid
enfekte
abd
coronavirüs
ağır komplikasyonlar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir