Medimagazin logo

AİHM, Yunanistan'da zorunlu aşı için ihtiyati tedbir isteyen sağlık çalışanlarının başvurusunu reddetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Yunanistan’da sağlık görevlilerine zorunlu Covid-19 aşı yapılmasının önüne geçilmesi için ihtiyati tedbir kararı alınması yolunda yapılan iki başvuruyu reddetti.
Kaynak: tr.euronews.com
AİHM, Yunanistan'da zorunlu aşı için ihtiyati tedbir isteyen sağlık çalışanlarının başvurusunu reddetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AİHM, Yunanistan’da özel veya kamu sağlık kuruluşlarında çalışan 30 sağlık görevlisinin, zorunlu aşı uygulaması için ihtiyati tedbir kararı alınması yolunda 2 Eylül’de yaptığı iki ortak başvuruyu karara bağladı.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin acil konularda yapılan başvurularla ilgili 39. maddesine dayanarak yapılan ihtiyati tedbir kararı alınması isteğini inceleyen AİHM, bu talebi reddetti.

Yunanistan’dan yapılan iki başvuruda, zorunlu aşı uygulamasıyla Atina’nın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) yaşam hakkı, kötü muamele ve işkencenin yasaklanması, adil yargılanma, özgürlük ve güvenlik, aile ve özel yaşama saygı ile ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili maddelerini ihlal ettiği ileri sürülmüştü.

Başvuru sahipleri, zorunlu aşı uygulamasının durdurulması için Strasbourg mahkemesi tarafından ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etmişti.

AİHM, bugünkü kararında başvuruları genel hatlarıyla inceleyeceğini ancak 39. maddenin kapsamına girmediği için ihtiyati tedbir kararı verilmesine gerek görmediğini bildirdi.

AİHS’nin 39. maddesi genelde, sınır dışı, idam gibi telafi edilemeyecek vakalar için uygulamaya konuluyor.

yunanistan
ai̇hm
sağlık çalışanları
zorunlu aşı
ihtiyati tedbir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir