Medimagazin logo

Almanya'da tespit edilen korona virüs vakalarının yüzde 80’inin Delta mutasyonu olması bekleniyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Ülkede bu ay tespit edilmesi beklenen vakaların yüzde 80’ini Delta mutasyonunun oluşturacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Kaynak: İHA - Mehmet Koca
Almanya'da tespit edilen korona virüs vakalarının yüzde 80’inin Delta mutasyonu olması bekleniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkede yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının son durumuna ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkent Berlin’de düzenlenen toplantıda Bakan Spahn, korona virüsün Delta mutasyonunun dünya genelinde hızla yayıldığına dikkat çekerek, aşı olmanın önemini vurguladı. Bakan Spahn, Almanya'da şu an itibarıyla mevcut vakaların yüzde 37'sini Delta mutasyonunun oluşturduğunu belirterek, “Ülkede bu ay tespit edilmesi beklenen vakaların yüzde 80’ini Delta mutasyonunun oluşturacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Bakan Spahn, "Yurt dışından gelenlerden kaynaklı enfeksiyon oranı yüzde 2 civarında. Bu oran daha fazla yükselmemeli. Geçtiğimiz yıl söz konusu oran yüzde 50'ye kadar çıkmıştı, o noktaya geri dönmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkeye girişteki kontrollerde daha hassas davranılacak”

İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise karantina yükümlülükleri konusunda daha sıkı kontroller yapılacağını belirterek, AB ülkeleri arasında kullanımına başlanan dijital aşı sertifikasının büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Federal polisin Almanya'ya girişteki kontrollerde daha hassas davranacağının altını çizen Seehofer, "Karayoluyla Almanya'ya Balkan rotası üzerinden veya Türkiye'den geri dönenler için sınırlarda ve yol boyunca kontrolleri arttıracağız. Sınırlarda sabit kontroller yapılacak" dedi.

Bakan Seehofer, UEFA'nın Avrupa Şampiyonası ile ilgili ticari hareket ettiğini belirterek, "Sağlık ticaretten önce gelmeli. Salgın, ticaretin gölgesinde kalmamalı" ifadelerini kullandı.

almanya sağlık bakanı
jens spahn
yüzde 80
delta mutasyonu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir