Medimagazin logo

Corona Virüsü salgını karşısında Dünya Sağlık Örgütü acil toplanıyor

Çin’de ortaya çıkan yeni corona virüsü salgını ülkenin başkenti Pekin’in de aralarında bulunduğu şehirlerde de görüldü. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu daha önce sadece hayvanlardan insanlara geçtiği söylenen virüsün insandan insane da bulaşabildiğini açıkladı.
Kaynak: amerikaninsesi.com
Corona Virüsü salgını karşısında Dünya Sağlık Örgütü acil toplanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkede şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan salgının durdurulmasının birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Çin’de yeni ay yılı kutlamalarının bu hafta başlaması ve bu sebeple yüz milyonlarca kişinin, ülke içerisinde seyahat edecek olmasının hastalığın yayılmasını arttırmasından endişe ediliyor.

Amerika başta olmak üzere tüm dünyada birçok Asya ülkesinde hastalığın ilk görüldüğü Wuhan kentinden gelen kişilerin kontrolden geçirilmesi için havalimanları ve gümrük kapılarında önlemler uygulanıyor.

Wuhan belediye başkanı devlet televizyonuna yaptığı açıklamada şehirde hastalığa yakalananların sayısının 258'e yükseldiğini duyurdu. Hastalığa yakalananlardan 6 kişi hayatını kaybetti.

Wuhan dışında Çin'de hastalığa yakalananlardan 5’inin başkent Pekin’de 14 kişinin de Guangdong bölgesinde bir kişinin de Şangay’da oldukları açıklandı. Güney Kore de ülkeye Çin’in Wuhan kentinden gelen bir kişide hastalığın görüldüğünü duyurdu.

 

 

Dünya Sağlık Örgütü yeni salgın riski karşısında Cenevre’de bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu. Bu toplantının ardından uluslararası bir acil durum ilan edilip edilmeyeceğine karar verilmesi bekleniyor.

2002-2003 yıllarında ortaya çıkan corona virüsü salgını SARS hastalığı nedeniyle dünya genelinde 800 kişi hayatını kaybetmişti.

Uzmanlar hastalığın yüksek ateş ve nefes alma zorluğu gibi semptomlarla kendisini gösterdiğini belirtiyorlar.

Havayolu şirketleri uyarıldı

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri, hastalık nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan bu ülkeye sefer yapan hava yolu ve yer hizmetleri şirketlerini önlem almaları konusunda uyardı.

Koronavirüsten kaynaklı salgının Türkiye'yi etkilenmemesi için İstanbul Havalimanı'ndaki ilgili kurum ve kuruluşlara bilgilendirme yapıldı.

İstanbul Havalimanı'ndan Çin'e yolcu taşıyan hava yolu ile yer hizmetleri şirketlerine virüsün belirtileri ve önlemleri düzenlenen toplantıyla aktarıldı.

Şüpheli bir yolcu gördüklerinde hemen kendilerinin bilgilendirilmesini isteyen yetkililer, bu konuda yapılacak işlemleri şirket görevlilerine anlattı.

Havalimanında virüslü yolcu tespit edildiği takdirde özel kıyafetli ekipler hastayı hemen karantina odasına götürecek. Hasta, buradaki işlemlerin ardından sağlık kurumlarına sevk edilecek.

 

dunya saglik orgutu
salgın
çin
corona virüs
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir