Medimagazin logo

Fotoğraf Hindistan'dan! İki doktora stetoskopla saldırdılar!

Hindistan’da bir hastanede iki asistan hekim hasta vizitine çıktıları sırada motosikletli 5 kişi tarafından vahşice darp edildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Fotoğraf Hindistan'dan! İki doktora stetoskopla saldırdılar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HİNDİSTAN - Olay, 3 Kasım günü öğlen 13:30’ta doktorların hastalarını görmeye gittiği sırada saldırganların asistan heklimleri durdurup steteskoplarını  istemesiyle başladı.  Asistanların bu isteği reddetmesinden sonra şahıslar steteskopu yakalayıp asistanları darp etmeye başladı.  İçlerinden biri Hintçe “Bir de doktor olacaksın" diye bağırırken, doktorları steteskobu kırbaç gibi kullarak darp eden saldırganlar, asistan hekimlere taşlarla saldırdı. Asistan hekimleri yaklaşık 10-15 dakika darp eden saldırganlar daha sonra rahatça olay yerinden uzaklaştı.

4 Kasım'dan beri sağlık çalışanları grevde 

İki asistan hekim de çeşitli bölgelerinden yaralandı. Asistan hekimlerden birinin vücudunda pek çok sıyrığın ve ezilmenin yanı sıra sağ kulağında kanama ve timpanik membranında travma olduğu tespit edildi. Diğer doktorun ise kulağının arkasında yaralanma olduğu bildirildi.

Sosyal medyada olayın duyulmasıyla birlikte tepkiler hızla büyüdü. Tepkili hekimler ve duyarlı halk sağlıkta şiddete son vermek için 4 Kasım’dan itibaren talepleri karşılanıncaya dek grevde olduklarını duyurdu.

İşte sosyal medyadan gelen tepkiler: “Toplumun hekimlere hizmetleri karşılığında reva gördüğü bu sözlü tacizler günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Neden hekime şiddetle karşı karşıya kalıyoruz? Neden hükümetimiz ve yönetimimiz caydırıcı önlemler almıyor? Neden birlik olamıyoruz? Sıranın bize gelmesini mi bekliyoruz?

Biz bu olaya karışan tüm suçluların bulunmasını istiyoruz. Bu kişiler kalıcı olarak akademik derslerden ve yurtlardan uzaklaştırılıncaya kadar 4 Kasımdan itibaren kadar grevde olacağız.”

sağlıkta şiddet
Yorum (2)
Kamil Tas
Bu haberin amacı "Yalnız değilsiniz doktor kardeşler, bakın Hindistan 'da da dövüyorlar, dünya standardını yakaladık" demek herhalde...
26
Cevapla
fomai
bu nasıl stetoskop böyle. sapan lastiği gibi kullandılar her halde. belki de sirozu tanımlayan dr laenec'in icad ettiği ilk stetoskop ile saldırdılar (sert tahtadan boru şeklindedir)
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir