Medimagazin logo

Fransa hükümet sözcüsü Delta varyantına karşı uyardı: Bu varyant tehlikeli ve hızlı

Fransa hükümet sözcüsü Attal, Kovid-19'un Delta varyantına karşı uyarıda bulunarak, "Bu varyant tehlikeli ve hızlı. Bulunduğu her yerde yazı mahvedebilir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Sputnik News
Fransa hükümet sözcüsü Delta varyantına karşı uyardı: Bu varyant tehlikeli ve hızlı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransa'da hükümet sözcüsü Gabriel Attal, yeni tip koronavirüsün Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantına karşı uyarılarda bulundu.

Son derece bulaşıcı olduğu belirtilen varyantın ülkedeki Kovid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 40'ını oluşturduğunu ifade eden Sözcü Attal, salgında 4. dalgaya izin verilmesi durumunda, yazın riske girebileceğini söyledi.

Tekrar kısıtlamalara dönmemek için aşılanmanın en iyi yol olduğunu ifade eden Attal, tereddüt eden vatandaşları da aşı olmaya çağırdı.

"Bu varyant tehlikeli ve hızlı"

"Bu varyant tehlikeli ve hızlı. Bulunduğu her yerde yazı mahvedebilir" diyen Attal, “Daha çok ikaz işaretlerini alıyoruz. Aynı gidişatı komşu ülkelerde de görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Attal, Kovid-19  enfeksiyon oranlarının, 11 büyükşehirde yükselişe geçtiğini, Paris'te vaka sayısının neredeyse ikiye katlanmasıyla birlikte Ile-de-France bölgesinde de durumun hızlıca bozulduğunu söyledi.

Son 3 haftada katlanarak artıyor

Son üç haftada, Delta varyantından kaynaklanan vaka oranları her hafta katlanarak arttı. 3 hafta vakaların sadece yüzde 10'unu oluşturan bu varyant, iki hafta önce yüzde 20'ye ulaştı ve bu hafta da yüzde 40'ı buldu.

Fransa Başbakanı Jean Castex, Delta mutasyonuna karşı Ulusal Meclis'teki grup başkanlarına yazdığı mektupta, aşı zorunluluğu ve sağlık kartı uygulaması teklifini sunmuştu

fransa
hükümet sözcüsü
delta varyantı
hindistan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir