Medimagazin logo

Güney Kore'de grev yapan doktorlara 'işe dönün' emri: Yoksa hapis cezası veririz

Güney Kore'de sağlık yetkilileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen greve giden binlerce doktora işe dönmeleri emri verdi.
Kaynak: CNN Türk
Güney Kore'de grev yapan doktorlara 'işe dönün' emri: Yoksa hapis cezası veririz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başkent Seul'de, hükümetin tıp öğrencilerinin sayısını artırma planını protesto amacıyla intern doktor ve asistanların başlattığı 3 günlük greve bugün doktorlar da katılıyor.

Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, greve katılarak işe dönmeyi reddeden doktorların ruhsatlarının askıya alınacağını ya da iptal edileceğini, hatta bu kişilerin 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

 Park, "Hükümet, Kovid-19 krizi sırasında insanların hayatlarını ve güvenliği rehin alan herhangi bir kolektif eyleme sert karşılık verecektir." ifadesini kullandı.

Grev nedeniyle Seul'deki büyük hastanelerde çalışma saatleri azaltıldı ve bazı ameliyatlar ertelendi.


Güney Kore'de doktor adayları Kovid-19 salgınına rağmen greve çıkıyor


Güney Kore Sağlık Bakanlığı, Kore Tıp Birliği ve Kore İntern/Stajyer Doktor Birliği dahil doktor örgütlerinin hükümetle yürütülen müzakerelerden duyulan memnuniyetsizliği dile getirmesinin ardından ülke çapında 2 binden fazla sağlık merkezinin grev çerçevesinde kapatılmasının planlandığını duyurdu.

Tıp öğrencilerinin sayısının artırılmasının sağlık sektörüne ayrılan ilave fonun gereksiz kullanımı olacağını savunan doktor adaylarının grevinin, sağlık sistemine etkilerinin büyük olmasından endişe ediliyor.

Seul hükümeti, Kovid-19 salgını gibi kamu sağlığı krizlerine daha iyi hazırlanmak için gelecek 10 yılda tıp öğrencilerinin sayısının 4 bin artırılmasının hedeflendiğini açıklamıştı.

kovid-19
protesto
tip ogrencileri
guney kore
doktorlar
Yorum (1)
m.murat
Sağlıkçılarda uyanış var artık...Pandeminin bir iyi tarafı bu oldu. Yöneticilerin samimiyetsizliklerini ortaya çıkarmış oldu. Hipokrat yemini gazıyla, "çok kutsal bir meslek icra ediyorsunuz, yürüyün aslansınız, kaplansınız, hakkınız ödenmez" martavallarıyla güya el üstünde tutan fakat gerçekte emeklerini sömüren yöneticiler, halkın hışmına uğramamak için sağlıkçıları hapisle tehdit etmeye başladılar.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir