Medimagazin logo

İngiltere’de 1,3 milyon sağlık çalışanının ücretleri artırılacak

İngiltere’de sağlık çalışanlarının bağlı bulunduğu sendikalar platformu ülke genelinde 1,3 milyon sağlık çalışanın ücretlerinin artırılması konusunda İngiliz hükümetiyle anlaşmaya vardı
İngiltere’de 1,3 milyon sağlık çalışanının ücretleri artırılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

LONDRA  - İngiltere’de 1,3 milyon sağlık çalışanın maaşlarını artırılması için anlaşmaya varıldı.

İngiltere’de sağlık çalışanlarının bağlı bulunduğu sendikalar platformundan yapılan açıklamada ülke genelinde 1,3 milyon sağlık çalışanın ücretlerinin artırılması konusunda İngiliz hükümetiyle anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Anlaşmaya göre sağlık çalışanlarının yarısının maaşlarına üç aylık dönemde yüzde 6,5 seviyesinde, diğer yarısına ise yüzde 9 ile yüzde 29 arasında farklı oranlarda zam yapılmasına karar verildi.

Sağlık çalışanları içerisinde en düşük gelire sahip olan temizlik ve yemek hizmetlerini veren çalışanların maaşlarının yaklaşık yüzde 15 seviyesinde artırılmasına karar verildiği bildirildi.

Anlaşma kapsamında yaklaşık bir yıllık deneyime sahip bir hemşirenin maaşının üç yıllık dönemde yüzde 21 artırılarak yıllık toplam 27 bin 400 sterline yükseltileceği bildirildi.

Sağlık sektörü sendikaları ile İngiliz hükümeti arasında varılan anlaşmanın kamu harcamalarında yaklaşık 4 milyar sterlinlik ek gider oluşturması bekleniyor.

İngiltere’de sağlık sektörünü artan sorunları ve sağlık giderleri için artan yatırım ihtiyacı iç siyasetin en önemli gündem maddelerinin başında geliyor. 

Anlaşmaya ilişkin olarak toplam 14 sağlık sendikasını temsil eden Sara Gorton, “Bu anlaşma İngiltere’nin Ulusal Sağlık Servisi (NHS) için bütün sorunları çözmeyecek. Fakat en azından mesleklerine kendilerini adamış olan sağlık çalışanlarının moralini artıracak, kendileri değerli hissetmelerini sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de bu yılın sonunda ortalama enflasyonun yüzde 2,4, gelecek yıl yüzde 1,8, 2020 yılında ise yüzde 1,9 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

i̇ngiltere
sağlık çalışanları
Yorum (19)
ufuk engin
Aynı bizim sağlık-sen :))..neyse onlar milletvekilliği peşinde koşturmaya devam etsinler çok yoğunlar napsınlar..
134
Cevapla
dr.mikro
Hemşire maaşı 27.400x5,53=151.522 TL yıllık aylık 12.626 TL 15 yıllık hekimim aylık 12 bin TL hiç kazanamadım. İngiltere’de enflasyon % 2 alınan zam % 9-29 aralığında. Bizde enflasyon % 14-15 alınan zam % 4-5 aralığında. İyiki yetkili sendikamız SAĞLIK-SEN var o olmazsa ne yapardık. En azından her dönem genel başkanımızı milletvekili yapıyoruz bu mutluluk bize yeter.
110
Cevapla
mecburi
İNGİLTERE'deki meslektaşlarımızı tebrik ediyorum.Darısı bizim başımıza ama eski genel başkanları iktidar partisi milletvekili 10 yılıdır yetkili sendika SAĞLIK-SEN ile bu işin olmayacağını umarım artık anlamışsınızdır. Tüm meslektaşları birbirimizi rakip görmekten vazgecerek mesleki dayanışma ile meslek örgütü ve sendika gibi sendika çatısı altında buluşmaya davet ediyorum.Onlar başardı biz de başarabiliriz.
126
Cevapla
Sendika
İNGİLTERE,SENDİKA,DAYANIŞMA..Biz neden yapmıyoruz çünkü yetkili sendika Sağlık-Sen ancak müjde bekliyor. Sendika gibi sendika,meslek örgütü ve dayanisma ile bizde basarabiliriz..
116
Cevapla
Sendika
Yazik yetkili sendikalari Sağlık-Sen olsaydı böyle eyleme falan gerek kalmazdı...
111
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir