Medimagazin logo

İngiltere'de araştırma: 2030 yılında her 10 kişiden birinin diyabet hastası olması bekleniyor

İngiltere’nin önde gelen diyabet hastalarına yardım kuruluşlarından Diabetes UK tarafından yapılan araştırmada, 2030 yılında kadar ülkede her on yetişkinden birinin diyabet hastası olacağı ortaya çıktı. Son 15 yılda obezite oranının da artmasıyla diyabete yakalananların ikiye katlandığını söyleyen kuruluş, gelecek 10 yılda 5.5 milyonun bu hastalığı taşımasını beklediklerini aktardı.
Kaynak: ntv.com.tr
İngiltere'de araştırma: 2030 yılında her 10 kişiden birinin diyabet hastası olması bekleniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyabet hastalarıyla dayanışma kuruluşlarından Diabetes UK, diyabet hastalarının geleceği ve sağlık sistemine olan etkisi üzerine bir rapor hazırladı. Raporda 2030 yılına kadar her on kişiden birinin diyabet hastası olmasının beklendiği ve 5.5 milyon kişinin hasta olmasının Ulusal Sağlık Sistemine sürdürülemez bir yük bindireceği belirtildi.

Sağlık sistemi çökme tehlikesi altında

Diyabet hastalarının tedavi ve bakım hizmetlerine yılda 14 milyar pound (yaklaşık 169 milyar TL) harcayan İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nin yeni hastaların eklenmesiyle iflas etme riski taşıdığı aktarıldı.

Hastaların çoğu tip 2 diyabet hastası

4.1 milyon vatandaşın diyabet tanısı konduğu, 850 bininin de bu hastalığı taşıdığından şüphelenildiği İngiltere’de, bu hastalardan yüzde 90'ının obezite ve sağlıksız yaşamla ilişkilendirilen tip 2 diyabet hastası olduğu görüldü.

Diabetes UK başkanı Chris Askew, ülkenin halk sağlığı krizinin eşiğinde olduğunu belirtirken, üç yetişkinden birinin, yaklaşık 17 milyon insanın, 2030’a kadar tip 2 diyabet hastalığına yakalanma riskinin yükseldiğini belirtti.

Yetkilileri diyabetle mücadele etmeye çağıran kuruluş, daha fazla insanın devlet tarafından düzenlenen diyabet önleme programına katılması gerektiğini söyledi. 

Programın, insanların sağlıklı bir kiloya ulaşmalarını, daha iyi beslenmeyi öğrenmelerini ve düzenli egzersizi günlük hayatlarının parçası haline getirmelerini kolaylaştıracağını da ekledi.

Son NHS verilerine göre, diyabet her hafta 185 uzuv kaybına, 770’ten fazla felç vakasına, 590 kalp krizine, 2 bin 300 kalp yetmezliğine neden oluyor.​

i̇ngiltere
diyabet
diabetes uk
araştırma
tip 2 diyabet
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir