Medimagazin logo

İspanya'da her bir doktora 49 bin Euro'ya kadar tazminat ödenecek!

İspanya’da bir mahkeme, pandeminin ilk aylarında kişisel koruyucu ekipman olmadan çalışmak zorunda kalan her doktora 49 bin Euro’ya kadar tazminat ödenmesi talimatını verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İspanya'da her bir doktora 49 bin Euro'ya kadar tazminat ödenecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Mahkeme, pandeminin ilk üç ayında doktorlarının sağlığını korunmadığını, kişisel koruyucu ekipman eksikliğine doğrudan maruz kalınması nedeniyle başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanları için ciddi bir güvenlik ve sağlık tehlikesi oluşturduğunu söyledi.

Yargıç, davadaki 153 doktora 5 bin-49 bin Euro arasında tazminat ödenmesine karar verdi.

Karara göre, uygun koruma olmadan çalışmaya zorlanan, ancak enfekte olmayan veya tecrit edilmeye zorlanan doktorlara 5.000 Euro, tecrit etmek zorunda kalan doktorlar için 15.000 Euro, enfekte olan ancak hastane bakımına ihtiyaç duymayanlar için 35.000 Euro ve hastaneye kaldırılması gereken doktorlar için 49.000 Euro'ya kadar tazminat ödenecek.

Bir doktor sendikası tarafından açılan dava, COVID-19 salgınının başlarında uçurumun eşiğine gelen İspanya için türünün ilk örneği oldu. Davayı açan Valensiya Doktorlar Birliği CESM-CV'nin Genel Sekreteri Dr. Víctor Pedrera ise, "Bu karar İspanya'da çığır açıcı" dedi.

i̇spanya
pandemi
kişisel koruyucu ekipman
tazminat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir