Medimagazin logo

Kanada'da ameliyat için 4 yıl sonraya gün verilen kadın yargıya başvurdu

Devlet hastanesinde 4 yıl sonraya gün verilen kadın, özel hastanede ameliyat olmak için dava açtı.
Kanada'da ameliyat için 4 yıl sonraya gün verilen kadın yargıya başvurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kanada’da ameliyat olmak için başvurduğu devlet hastanesinden 4 yıl sonraya gün verilen kadın, ameliyatının özel bir klinikte hemen yapılması için mahkemeye başvurdu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, ülkenin New Brunswick eyaletinde yaşayan ve adını açıklamayan bir kadın, geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralandı ve kalça ameliyatı olmak için kamu hastanesine başvuru yaptı.

Doktorlar, tedavi edilen kadına ameliyat için 4 yıl sonrasına gün verdi.

Kadın, avukatları aracılığıyla ameliyatının özel bir klinikte yapılması ve yapılacak ameliyatın maliyetinin sigorta şirketi tarafından karşılanması talebiyle dava açtı.

Kanada sağlık sisteminde uzunca bir süredir yaşanan sorunların ilk kez yargıya taşınması açısından örnek teşkil edecek davanın duruşmasının, bu hafta içinde Moncton kentindeki Queen's Bench Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

Kadının avukatı Mike Murphy, basına yaptığı açıklamada, 20 yaşlarındaki müvekkilinin, 3 yıl önceki bir kazada yaralandığını, ancak kalça yaralanmasının 6 ay öncesine kadar teşhis edilmediğini söyledi.

Murphy, ameliyat için müvekkiline, kamu hastanelerinde 4 yıl sonraya gün verildiğini aktardı.

Doktorların, kadının kalçasının 4 yıl içinde bozulabileceği ve bu nedenle kalça protezine ihtiyaç duyma olasılığının arttığı uyarısında bulunduğunu hatırlatan Murphy, sigorta şirketinden bu ameliyatın özel klinikte kısa sürede yapılmasını istediklerini ifade etti.

Murphy, özel klinikte yapılabilecek ameliyatın maliyetinin 28 bin Kanada doları (117 bin lira) olarak belirlendiğini ve sigorta şirketinin bu maliyeti karşılamak istemediğini açıkladığını kaydederek, "Çareyi mahkemeye gitmekte bulduk." dedi.

kanada
ameliyat günü
Yorum (3)
Baydın sinal
Almanyadan bildiriyorum.ben şok , ben şok!! Gelişmiş bir batı ülkesinde bu nasıl olur? Bir 3. Dünya ülkesi türkiyede bile bu operasyon özelde hemen devlette 3 ay içinde olur. Oraya da performans sistemi getirmek lazım herhalde. Tabiki herkes 100 yaşına kadar çalışan üstün zekalı ve ahlaklı ve çalışkan alman doktorlar gibi olamaz. Performans sistemi olmadığı halde fisebilillah çalışmayı kendisine ilke edinmiş olan nefisden arınmış alaman doktorlar böyle ameliyatlar için hastadan para bile almıyorlar. Üstelik bi sıkıntı olursa hastadan özür için para da veriyorlar. Yaşasın alman doktorları
24
Cevapla
dr
aydın sınal. türk doktor düşmanı!! senin türkiye ve türk doktorları ile ilgili bir sıkıntın mı var? daha da yazamayacağım. terbiyem elvermiyor.
6
Cevapla
KAAN KAYA
baydın sinal rumuzlu kullanıcı veya muadil arkadaşlara gerçekten beni güldürüyor.nüktedan arkadaşlar.tebrik ediyorum...o dalga geçtikleri kişi de cidden bu muameleyi hak ediyo.heralde günlük hayatındada o kişiyle çok dalga geçiyolardır.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir