Medimagazin logo

Moderna, 12-17 yaş arası çocuklara aşı uygulaması için FDA'ya başvurdu

ABD ilaç firması Moderna, koronavirüs aşısının 12-17 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilmesi talebiyle ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) acil kullanım başvurusunda bulundu.
Kaynak: Sputnik News
Moderna, 12-17 yaş arası çocuklara aşı uygulaması için FDA'ya başvurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Koronavirüse karşı acil kullanım yetkisi bulunan Moderna, aşılarının 12-17 yaş arasındaki ergenlere de uygulanabilmesi için FDA'ya acil kullanım başvurusu yaptı. 

Moderna CEO'su Stéphane Bancel yaptığı açıklamada, "Kovid-19 aşımız için FDA'ya acil kullanım izni başvurusunda bulunduğumuzu duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Halihazırda (Kanada'nın sağlık politikalarından sorumlu departmanı) Health Canada ve Avrupa İlaç Ajansı'na da başvuruda bulunduk. Kovid-19 salgınının sona erdirilmesine yardımcı olmaya kararlıyız" dedi. 

ABD'li ilaç firması geçen ay 12-17 yaş arası 3732 çocukla gerçekleştirdiği Faz  2/3 klinik deney çalışmalarının sonucunda aşılarının yüzde yüz etkili olduğunun belirlendiğini açıklamıştı. 

Moderna'nın başvurusu, Pfizer-BioNTech aşısının FDA'dan 12-15 yaş arasındaki çocuklar için kullanımında onay almasının ardından geldi. 

moderna
12-17 yaş
fda
abd
acil kullanım
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir