Medimagazin logo

Acil Hemşireliği Kongresi Antalya’da yapıldı

Acil Hemşireleri Derneği (AHD) tarafından düzenlenen 3.Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi 1-4 Nisan 2015 tarihinde Becton Dickinson’ın koşulsuz bilimsel desteği ile Antalya’da gerçekleşti.
Acil Hemşireliği Kongresi Antalya’da yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ulusal ve Uluslararası düzeyde toplam 200 acil hemşiresinin katıldığı kongrenin ilk gününde Güvenli IV Girişim Uygulamaları ve Periferal İntravenöz Girişim Güçlüklerinde Ultrasonografi Kullanımı, Uygulamalı Temel EKG, Triaj Hemşireliği, İleri Kardiyak Yaşam Desteği, Travma Hemşireliği ve Araştırma kursları gerçekleştirildi. Acil hemşireleri bu kursların yanı sıra acil servislerde zaman ve stres yönetimini içeren Kişisel Gelişim eğitimi de aldılar.

Kongre açılış konuşmaları, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhammed Bayram, AHD Başkanı Uzm. Hemşire Meral Dölek, Türkiye Acil Tıp Derneği’ni temsilen TATD Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Çete tarafından gerçekleştirildi.

Kamu Hastaneleri Kurumu Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram bu önemli kongrede acil servisler ile ilgili kayda değer çözüm önerilerinin doğacağına inandığını ve bu önerilerin Bakanlık tarafından ciddiyetle değerlendirileceğini söyledi.

AHD Başkanı Meral Dölek açılış konuşmasında, acil hemşirelerinin klinik uygulamaları ileri düzeyde yapılabilmesi için branşlaşmanın ve Acil Hemşireliği Yüksek Lisans programlarının bir an önce belirli bir standartta yaygınlaştırılmasının öneminden bahsetti. Dölek, hemşirelerin kongrede çok yoğun olan acil servislerdeki sorunlar ile ilgili çözüm önerilerini paylaşabilecekleri bir tartışma ortamı yaratıldığına dikkat çekti. AHD Başkanı, özellikle böyle bir kaos ortamında acil çalışanlarının kendi güvenlikleri ve hasta güvenliğini ön planda tutmaları gerekliliğinin altını çizdi.

TATD Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Çete, birlikte çalıştıkları acil hemşirelerinin çok önemli olduğunu ve iyi bir acil ekibinde kritik rol oynayan acil hemşirelerine olan desteklerinin her zaman güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Becton Dickinson Klinik Kaynak Danışmanı Hemşire Meltem Dirlik, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunlara değindi. Dirlik, dünyada 35 milyon sağlık çalışanının kesici delici alet ile yılda tahmini 3 milyon kez yaralandığını belirtti. BD Türkiye olarak damar içi ilaç uygulama (IV-infüzyon) süreçlerindeki riskler, iğne batma yaralanmaları ve kesici delici alet yaralanmalarına bağlı enfeksiyonlar, sağlık çalışanlarının alması gereken tedbirler konularında Türkiye’deki sağlık çalışanlarını bilinçlendirmek için düzenli eğitimler gerçekleştirdiklerini ve mevzuatın iyileştirilmesi konusunda destek verdiklerini vurguladı.

Kongreye İngiltere, İtalya ve Hollanda’dan katılan uluslararası konuşmacılar, kendi ülkelerindeki acil servis hizmetleri ve acil hemşireliği eğitimleri konularında katılımcılara sunumlar yaptılar. Acil ile ilgili akademik ve klinik hemşirelik camiasını bir araya getiren kongrede katılımcılar, yoğun dolu bilimsel programın yanında sosyal etkinliklerden de memnun olduklarını belirterek kongreyi sonlandırdılar.

acil
hemşireliği
kongresi
antalya’da
yapıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir