Medimagazin logo

Acil serviste skandal iddia! ‘Ücretini ödemezsen dikiş atmam’

Sağlık Bakanlığı kırmızı çizgiyle "ACİL VAKA" tanımını defalarca yapsa da özel hastaneler vatandaşlardan para almaya devam ediyor. Çeşitli poliklinik oyunlarıyla ve imzalatılan belgelerle fatura ödemeye mahkum edilen hasta ve hasta yakınları şikayetçi. Benzer bir şikayet de İstanbul Gaziosmanpaşa'dan geldi. Kabak soyarken iki parmağını koparırcasına kesen Belgin İnan, kanlar içinde evine en yakın özel hastanenin acil servisine gitti. İddiasına göre buradaki nöbetçi doktor "ücretini ödemezseniz dikiş atmam" dedi.
Acil serviste skandal iddia! ‘Ücretini ödemezsen dikiş atmam’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SÖZCÜ Gazetesinden Turgut Erat'ın haberine göre talihsiz karı koca akşam yemeği için kabak soyarken parmaklarını kesti. Belgin İnan iki parmağını, eşi Murat İnan ise ona müdahale ederken bir parmağını kesti.

AYNI HASTANEDE İKİ FARKLI UYGULAMA

Evlerine çok yakın olan bir özel hastanede soluğu alan aileye ilk müdahale yapıldı. Murat İnan’ın kesilen parmağına pansuman yapıldı. Bu işlem için ücret alınmadı. Ancak eşi Belgin İnan için iddiasına göre hastane yönetimi “ücretini ödemezseniz dikiş atmayız” dedi.

“PARA ÖDENENE KADAR 1 SAAT BEKLETTİLER”

İnan ailesi durumlarının acil olduğunu söylemesine rağmen hastane yönetimi ikna olmadı. İddialarına göre acil olarak geldikleri için üzerlerinde para olmayan aile, para gelene kadar 1 saat bekletildi.

“300 LİRA ÖDENİNCE AMELİYAT GERÇEKLEŞTİ”

Hastane muhasebesine 250 lirası ameliyat, 12 lirası diğer hizmetler, 38 lirası muayene ücreti olmak üzere toplam 300 lira peşin ödendi. Belgin İnan “parayı ödedikten sonra kesilen parmaklarıma dikiş atıldı” dedi.

“ŞİKAYETÇİYİZ”

Durumlarının acil olduğunu ve bir an önce tedavi olmak için hastanenin istediği ücreti ödediklerini belirten aile, hastanenin bu tutumuna karşı şikayetçi. Haklarını arayacaklarını belirten aile “kan kaybından ölünce mi durumumuz acil olacak?” diyor.

HASTANE YÖNETİMİ NE DİYOR?

İhbir üzerine aradığımız hastane yönetimi ise ilk müdahale ile kanamanın durdurulduğunu, ameliyat sürecinin ise hastanın isteğine bağlı olduğunu, başka hastaneye sevk olmayıp aynı hastanede ameliyat yapılmasının ise acil statüsünde olmadığını açıkladı.

HUKUKÇULAR NE DİYOR?

Bu ilginç durumu tıp hukuku üzerine yüksek lisans yapan avukat Merve Gürcan’a sorduk. Gürcan, durumun kesinlikle acil vaka statüsünde olduğunu belirtti. Dikiş atılması gerekiyorsa da bu tedavinin devamıdır başka hastaneye sevk gerektirmez dedi. Aileye ise o panik halinde attırılan imzaların geçersiz olduğunu söyledi.

acil servis
skandal
acilde ucret
Yorum (6)
Murat Celikten
Türkiye'nin onyıllardır devam eden sağlık gerçeğine hoşgeldiniz!!! Kafayı kuma gömmeye devam, Bunları görmezden gelmeye devam. Allah'tan sadece dikiş atmışlar. Parmağı reimplante etmek gerekseydi isteyecekleri para o ailenin 1 yıllık maaşı olurdu en hafifinden. Tabi SGK'ya bu parmak kesilerinin çoğunu reimplantasyon olarak giriyorlar o ayrı konu, aman sessiz olun duymasınlar. Kamu da el cerrahı mumla ara ki bulasın. Ben kanamayı durdurdum acil halin sona erdi demiş bu parmakla yaşamaya devam edebilirsin de diyebilirdi. Siz istediğiniz kadar ahkam kesin, kurallar koyun, acile başvuran herkes acildir deyin öte taraftan da "Benim memurum işini bilir" deniliyor. Hastaneler yolsuzluktan hırsızlıktan geçilmiyor. Düzeni bozmayacak "makul" insanlar özenle seçilip akçelerin geçtiği makamlara getiriliyor. Gelecek adam aman çarklara çomak sokmasın diye özenle seçiliyor. Düzen böyle bu gemide, eskiler yiter yenide...
17
Cevapla
AE
Bu "ACİL" konusu artık Vatandaş tarafından iyice suistimal edilmektedir. Kendine hukukçu diyen zat'larda bu konuyu kışkırtıp nemalanmaya çalışmaktalar. İki parmağında basit kesi! Tampon edersin. Şahıs dilediği Devlet Hastanesi'ne gidebilir. Asla ve kat'a hayatı tehlike olmadan! Kan kaybından ölebilirmiş... Acil çıkmış para alamamışmış...Cerrah bile dikmemis, pratisyen dikmiş... Baştan sona art niyetli ifadeler var! Haaa bir de... Bu "ACİL" vakaların vekaletini Avukatlar ÜÇRETSİZ YAPMALILAR!
20
Cevapla
cerrah tolga
özel hastanelerin fatura verme zorunluluğunu kim kaldırdı?5 katı cezai kim 2 ye indirdi?onlara sormak lazım para alınır mı alınmaz mı?
6
Cevapla
genel cerrah
''panik halinde attırılan imzanın geçersiz olması'' ne demektir ? hukuki olarak ne manaya gelir , karşılığı nedir? panik hal kapsamına neler girer? attığımız bir imzadan dolayı mağduriyet yaşadığımızda ''ben o imzayı panik halindeyken atmıştım'' deyip sorumluluktan kurtulabiliyor muyuz ???
13
Cevapla
Ziya Akcetin
O zaman bütün düsmeye bagli kiriklar, cikiklar, spor yaralanmalari, beyin travmalari, hepsi acil! Bence yanlis, hem devlet hastanesi mi yokmus yakinda, hasta kanamadan dolayi hayatini mi kaybediyormus, uzuv kaybi mi söz konusu imis? Ama özel hastaneler gereksiz islem faturalari ile kendilerini bu düzenlemeye bile bile getirdiler, simdi de pirincin tasini ayiklamak durumundalar.
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir