Medimagazin logo

Anayasa Mahkemesinin Tam Gün kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği, "mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluşlarda çalışan öğretim üyelerinin, faaliyetlerini üç ay içinde sona erdirmelerini öngören düzenlemelerin yürürlüğünün durdurulmasına" ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Anayasa Mahkemesinin Tam Gün kararı Resmi Gazete'de yayınlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yüksek Mahkeme, daha önce kamuoyunda "tam gün" yasası olarak bilinen düzenlemeyle ilgili kararında, yasanın, mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunan veya özel kuruluşlarda çalışan öğretim üyelerinin, üç ay içinde bu faaliyetlerini sona erdirmelerini öngören 14. ve 19. maddelerinin yürürlüğünü durdurmuştu.

Mahkemenin kararında, Anayasaya aykırılığı konusunda güçlü belirtiler bulunması ve uygulanmalarından doğacak, sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi için esas hakkında karar verilinceye kadar yürürlüğün durdurulduğu ifade edilmişti.

Anayasa Mahkemesinin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, söz konusu iki madde iptal edildiğinden, uygulanmasından doğacak sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi ve iptal kararlarının sonuçsuz kalmaması için, kararın Resmi Gazete'de yayımlanacağı güne kadar yürürlülüklerinin durdurulmasına oy çokluğuyla karar verildiği, diğer hükümlere ilişkin iptal istemi reddedildiğinden bunlarla ilgili yürürlüğün durdurulması talebinin de oy birliğiyle yerinde bulunmadığı belirtildi.

 

anayasa
mahkemesinin
tam
gün
kararı
resmi
gazete'de
yayınlandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir