Medimagazin logo

ASM'lere acil vakalar için 'Mini Acil'ler yapılacak!

Sağlık Bakanlığı acil servislerinde yaşanan yoğunluğun giderilmesi için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Kaynak: AKŞAM - Doruk ÇAKAR
ASM'lere acil vakalar için 'Mini Acil'ler yapılacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Sağlık Merkezleri'nde acil vakalara müdahale için mini 'Acil Üniteler' oluşturulacak. Bu kapsamda aile hekimleri çok daha aktif görev alacak.

Aile Sağlık Merkezleri, tıp teknolojisi, tıbbi cihaz ve ekipman açısından geliştirilecek.

Aile Sağlık Merkezleri'nin ilk etapta 23.00'e kadar hizmet vermesi planlanıyor.

Pilot uygulama, önümüzdeki aylarda İstanbul, Edirne ve Bartın'da başlatılacak. Yeni sistem, bir yıl içinde ülke geneline yayılarak çalışmalarını sürdürecek.

asm
acil servis
mini acil
Yorum (16)
Wladislav Kozakiewicz
Malatya Kara listeden ne Tez çıktı....! Helal olsun...!!!
6
Cevapla
Vsahin
Aile Hekimliğinin görev tanimini bilmiyorlar. Bu şekilde olursa asm de güvenliğimizi kim sağlayacak?? Gelişmiş ekipmanlari kim kullanacak?? Saçmalık diz boyu....
33
Cevapla
Özgür
Yahu arkadaş çözümü hala saçma şekilde arıyorlar.Röntgeniydi laboratuvarıydı nasıl olacak.Mevcut aciller zaten yetersiz buralara gelen hastalarla nasıl baş edelicek güvenlik yok bişey yok.Garibanı dövdürecekler millete mini acillerde.
23
Cevapla
Ufuk engin
Belirli mesela merkezdeki ASM.lerde mesai dışında acil tip uzmani istihdami yapilarak bu is belki işe yarayabilir.eger aile hekimlerine bu gorevi verirseniz aile hekimligi zaten anlamindan uzaklasmisken bu yapiyla iyice anlamini yitirecektir..Eskiden nobetli sağlık ocakları vardi belli bolgelerde ona benziyor gerci onlar 24 saat çalışırdı..sanirim bu is 24 saate donebilir ilerde..ama dikkat ediyor musunuz hersey sil bastan geriye donulerek yapiliyor..genel sekreterlikler kaldirilip saglik mudurlukleri etkin hale getirildi, vardia sistemi hastanelerde basladi simdi ASM lerde eskiye benzer degisiklikler yapiliyor..Peki tum saglikta reform safsatalari ve kaybedilen zamanin hesabini kimler verecek..Bu arada hekimlere yonelik artan siddet ve baskilar, itibarsizlastirma, yasal anlamda savunmasiz konuma itilmesi,özluk haklarinda doner sermaye havucuyla belirgin geriye gidisin onarilmaz yaralarini kim saracak?artik sistem çökmüştür..Belli branslarda hekimlik yapacak kisi bulmak gittikce guclesmekte, nitelik dibe dogru hizla yol almakta, teknisyeninden sekreterine hemsiresine teknikerine ve hekimine kadar saglik calisanlarinin lokmasi kesilirken saglikta niteliksiz yapilanma maliyetleri tam tersine artirmaktadir..Bi akli basinda birisi gelip saglikta buyume ve gelisme insaat sektorune benzemez; nitelikli , egitimli insan gucune baglidir .Hak ettiklerini vermek, itibar kazandirmak gerekir diyebilse keske..ama umit yok.
19
Cevapla
Hasan Akdemir
Daha önceden ASM deki hekimleri acillere nöbete koyup insan hayatını ve doktor kariyerini riske atıyorlardı. Şimdi de ASM leri ACİLİMSİ bir hale sokup aynı riskleri yeniden yaşatma isteği var. Eskiden askerde benzer bir şey yaparlardı : Çukur kaaaz !!, Çukur dolduuur !! .
29
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir