Medimagazin logo

Bakanlık yurtdışına uzman hekim ve hekim görevlendirecek

 Sağlık  Bakanlığı Yurt Dışında hizmet veren sağlık tesisleri için hekim ilanı verdi
Bakanlık yurtdışına uzman hekim ve hekim görevlendirecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık  Bakanlığımıza bağlı Yurt Dışında (Somali, Sudan,Suriye, Bangladeş, Nijer, Kırgızistan vb. ) hizmet veren sağlık tesislerimizde görev almak için Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinde çalışmakta olan  hekimler   http://www.tkhkacil.com/pers  internet adresindeki ilgili alanları doldurmak suretiyle başvurularını yapabilirler.


Sudan Cumhuriyeti İle Somali Federal Cumhuriyetinde İşletilmekte Olan Sağlık Tesislerinde Personel Görevlendirilmesi

 

Bakanlığımız tarafından Sudan Cumhuriyeti ile Somali Federal Cumhuriyetinde işletilmekte olan sağlık tesislerinde geçici olarak görevlendirilmek üzere tabip, uzman tabip, diş tabibi ve uzman diş tabibleri dışındaki unvanlarda aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre personelin müracaatları 05.01.2018-19.01.2018 saat 23:59’a kadar alınacaktır. Görevlendirmeler, komisyon değerlendirme işlemlerine müteakip 4 aylık süre ile yapılacaktır. Komisyon değerlendirmeleri Müsteşarlık Makamının 14.11.2017 tarih ve 97014916-319-2126 sayılı Onayında belirtilen kriterler ve görevlendirilecek sağlık tesisinin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilecektir. Bakanlık Makamınca doğrudan takdir olunacak haller ve yapılacak görevlendirmeler hariç olmak üzere, müracaatlar aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre  alınacaktır.

Genel Esaslar:

  1. Daha önce Somali veya Sudan Cumhuriyetlerindeki sağlık tesislerinde görevlendirilmemiş olunması,
  2. Görevlendirme talebinde bulundukları branş veya birimlerde en az 2(iki) yıldır fiilen görev yapıyor olunması ve toplamda 5(beş) yıllık sağlık meslek mensubiyetinin bulunması,
  3. Yoğun Bakım ve diyaliz birimlerinde görev talep eden personel için gerekli sertifikaya haiz olunması,
  4. Yoğun Bakım ünitesi, ameliyathane, acil servis, diyaliz ünitesi gibi özellikli birimlerde görevlendirme talep edenler için görev alacakları yıl içerisinde 40 yaşını, diğer birimlerde görevlendirme talep edenler için ise 45 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Başvuru Esasları:

  • Başvurular Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Yurtdışı Sağlık Birimleri Dairesi Başkanlığı web adresinde belirtilecek olan https://spts.saglik.gov.trinternet adresi üzerindensadece elektronik ortamda alınacak olup şahsene-mailfaks ya da posta yolu ile yapılan müracaatlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Başvurular belirtilen internet adresi aracılığıyla e-devlet üzerinden yapılacağından e-devlet şifresinin alınmış olması gerekmektedir.
  • Yayınlanan web adresinde “Kullanıcı Kılavuzu” bulunmakta olup müracaatta bulunacakların bu kılavuzu inceledikten sonra başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Söz konusu görevlendirmeler 4’er aylık dönemler halinde yapılacak olup bu konudaki tüm duyurular Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Yurtdışı Sağlık Birimleri Dairesi Başkanlığı web sitesinden yapılacaktır.
  • Müracaat edenlerin hangi ülkeye gidecekleri hususu Komisyon tarafından belirlenecektir.
  • Görevlendirmeler; Sudan ve Somali’de bulunan sağlık birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yapılacaktır.
  • Değerlendirmeler Komisyon tarafından uygun görülen başvuru sahiplerinin hizmet puanı üstünlüğüne göre ve gerekli görüldüğünde mülakat sonucuna göre neticelendirilecektir.
  • Gereklidurumlarda geçici görevli olan personelin görev süreleri uzatılabilecektir.
  • Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat edenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca müracaat şartlarını taşımadığı halde başvuruları sehven kabul edilenlerin başvuruları iptal edilecektir.
  • Müracaatlar bu dönem için geçerli olup her dönem için ayrı ayrı müracaat gerekmektedir.
sağlık bakanlığı
yurtdışı
hekim ilanı
Yorum (1)
aydin sinal
Almanyada is bulup calismak,Sudanda Saglik bakanligi tarafindan görevlendirme sartlari ile karsilastirinca daha kolay.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir