Medimagazin logo

Başhekim 10 ayda hastanenin borcunu 81 milyon lira azalttı

Üniversite hastaneleri Türkiye genelinde artan borç yükünü hafifletmenin yollarını ararken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 10 ay önce Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman önderliğinde göreve gelen Başhekim Prof. Dr. Erkan Derebek ve ekibi, örnek bir sağlık işletmeciliği performansına imza attı.
Kaynak: HÜRRİYET
Başhekim 10 ayda hastanenin borcunu 81 milyon lira azalttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'ten Bülent Katarcı'nın yazısı:

Sistemli çalışma, yoğun mesai, kurumlarla eşgüdüm, etkin kaynak yönetimi ve planlamalarla 273 milyon lira olan borç yükü 81 milyon lira azaltılarak, 10 ayda yüzde 30 geriledi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan ‘Global bütçe anlaşması’ ve verimliliğe yönelik çalışmalarla çıtayı daha da yukarı çeken Başhekim Prof. Dr. Derebek, hedeflerinin 2019 yılı sonuna kadar borçları yüzde 10-15 düzeyine çekmek olduğunu belirtti.
TASARRUF YETMEZ
Borçsuz hastanenin sadece tasarruf önlemleri ile değil, tüm işleyişi kapsayan stratejik bir planlama ve hizmet sunumuna yönelik kapsamlı çalışma ile mümkün olacağını belirten Başhekim Prof. Derebek, “Sürdürülebilir finans yapısı olmayan bir hastanede ne kaliteden, ne hasta memnuniyetinden, ne çalışma barışından, ne de hasta güvenliğinden söz edilemez. İmkansız denileni, olmaz denileni başarmak üzere yola çıktık, kararlılıkla hedefimize kilitlenmiş bir şekilde yürümeye devam ediyoruz. Başta en büyük gücümüz olan öğretim üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımızla birlikte hedefimize ulaşacağız” dedi.

ÖNEMLİ MESAFE ALDI
Başhekim Derebek şöyle konuştu: “Birçok alanda birbirine paralel değişim ve iyileşmeler yapmak zorundayız. Bir tarafta mali tabloların iyileşmesi; diğer tarafta kalite göstergelerinin iyileşmesi, çalışma barışı ve kurumsal aidiyet duygusunun korunması, tıbbi cihaz ve donanım parkının yenilenmesi, fiziki alt yapı sorunlarının giderilmesi, hizmet alanlarının niteliksel dönüşümü ve bilgi işlem alt yapısının geliştirilmesi. Bu alanların tümünde önemli mesafeler katettik ve katetmeye devam ediyoruz. Hastanemizi kısa bir zaman diliminde örnek bir üniversite hastanesi konumuna taşımanın gayreti içindeyiz. Bu zorlu ve heyecan verici yolculukta en büyük güvencemiz nitelikli ve deneyimli kadromuz. ‘Birlikte daha iyiye’ giderek başaracağımıza yürekten inanıyorum.”
EKİBİNE GÜVENİYOR
DEÜ Hastanesi’nin mali ve idari yönden önemli çıkış yakalamasını sağlayan Başhekim Prof. Dr. Erkan Derebek, bu zorlu mesai sürecinde; Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Ender Ellidokuz, Prof. Dr. İbrahim Öztura, Prof. Dr. Özlem Gencer Kıdak, Doç. Dr. Özhan Özdoğan, Hastane Başmüdürü Levent Akay, Döner Sermaye İşletme Müdürü Özgür Sırçacı, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Seyyare Kurt ve Teknik Hizmetler Müdürü Cem Turabi Ergün ile birlikte yoğun ve disiplinli bir çalışma yürütüyor.

üniversite hastaneleri
dokuz eylül üniversitesi
prof. dr. erkan derebek
Yorum (9)
aydin sinal
Tanzimat Osmanli imp.döneminde bir yabanci elci(Fransiz diyelim) Osmanli sadrazamina(Kamil pasa diyelim) sorar:sizde baslanan isler nicin yarim,bir türlü bitmiyor?,Pasa cevap verir: bizde ise baslarken ayrilan bütce nin 1/3 yanlis plandan telef olur,diger 1/3 yenir icilir,car-cur edilir geri kalan paranin 1/3 ile isler bir türlü bitmez. bu hikaye gibi bir fakülte hastahanesi(belki 1000-1200 yatakli ?) nasil 273 milyon borc yapar? saglik bakanligindan gönderilen para maaslara ve kongres giderlerinemi harcandi? Yeni yönetim 10 ayda 81 milyon azaltigina göre demekki cuvalin dibi delikmis! Osmanli devrindeki gibi yanlis harcamanin önüne gecilip 1/3 oraninda tasaruff saglanmis,geriye tasaruf edilecek yenip,icilen car-cur edilen 1/3 kaliyor,oda ortadan kalkarsa 1/3 gercek ihtiyac bütcesiyle bu is halledilir. Yeni yönetimi can-i gönülden kutlar basarilarinin devamini dilerim,Eski yönetimde herhalde söyleyecek bir-kac lakirtisi vardir zannederim.aklim almiyor böyle bir borcun nasil yapildigini,bilen akli eren varsa lütfen yazsinda ögrenelim.selamlar.
7
Cevapla
Türker Emre
Devlet yıl sonunda sadece Osman Gazi köprüsü için tazminat bedeli olarak 2 milyar 410 milyon TL ödeyecek.. Üniversite hastanesine tasarruf yaptırıp on ayda, 81 milyon borç azaltılmış diye kim ne diye seviniyor? Bilimden tasarruf etmeye devam edin, böyle hem iyi doktor yetişir hem de hastalar çok güzel tedavi olurlar (!) Bir hastanın yıllık tedavisinden USA 550 bin euro kazanırken, bunun yollarını gösterecek olan kurumlara tasarruf yaptırmaya devam edin bakalım. Bilim talimatla olmaz, motivasyonla, teşvikle olur. Ayrıca, zavallı doktorları da o kadar çaresiz zannetmeyin; elbet kaçacak bir delik bulurlar! Geçmişin mirasını tüketmeye devam edin, bakalım nereye kadar gidecek!
18
Cevapla
ismet dagtekin
Binlerce saat ödenmeyen "asistan hekim" mesaisinden ,emeğinden gectim asistanlardan bile bahsedilmemesi de pek manidar...
10
Cevapla
Adam Smith
Koca bir yalan. Üniversite hastaneleri SGK ile yıl başında global bütçe anlaşması yaptı. Bu şekilde hastaneler aylık tahakkuklarının yaklaşık 5-6 milyon üzerinde her ay peşin para aldı. Hem de gerçekleşen tahakkuka bakılmadan. Bu ilk altı ayda yaklaşık 30 milyon ekstra para demektir. Buna üniversite hastanelerine 2 ay geç ödenen paranın Kasım ve Aralık 2016 tahakkukunu peşin aldığı da düşünülünce ekstradan 45 milyon kadar eder. Ne yaptı? 75 milyon ekstra para. İşte bahsedilen başarı bu. Şimdi ikinci altı ay tahakkukun altında SGK ödeme dönemine geçilince ne olacak acaba? 2018 de SGK ile global bütçe anlaşması olmaz ise 2 ay dönersiz kalınması söz konusu olacak. Yani azaldı sanılan borç daha da artmış bir şekilde "başa" dönülecek. Bu cendere tüm üniversite hastanelerinde aynı ve bunun bir başarı olmadığı ortada olduğundan hiç bir baştabip övünmez iken 9EÜ baştabibinin bu çıkışının sebebi ne acep?
16
Cevapla
Dr. Ahmet Deniz UÇAR
Baştabip ve ekibi yıllar öncesinden hastane yönetimi konusunda tecrübeli. Kurumu da tanıyor. Umarım 9EÜ Hastanesi bu çıkışı ile diğer batak üniversite hastanelerine örnek ve lider olur. Aldıkları yapısal tedbirleri ve yöntemlerini paylaşırlarsa şık olur
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir