Medimagazin logo

Çin'deki virüs ilk olarak tıp fakültesi grubunda paylaşılmış, paylaşan doktor şu an yoğun bakımda!

Çin'deki coronavirüs salgını ilk olarak 30 Aralıkta Dr.Li Wenliang tarafından tıp fakültesi mezunları grubunda WeChat'te paylaşılmış
Çin'deki virüs ilk olarak tıp fakültesi grubunda paylaşılmış, paylaşan doktor şu an yoğun bakımda!
Şu an Li Wenliang yoğun bakım yatağında.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Li Wenliang, 30 Aralık'ta, popüler Çin mesajlaşma uygulaması WeChat'e tıp fakültesi mezunlar grubuna bir mesaj attı: Yerel bir deniz ürünleri pazarından yedi hastaya SARS benzeri bir hastalık teşhisi konuldu ve hastanede karantinaya alındı.

Li, gördüğü bir teste göre, hastalığın bir şiddetli akut solunum sendromu (SARS) içeren büyük bir virüs ailesi olan bir koronavirüs olduğunu açıkladı.

Weibo'daki bloğunda Dr. Li, 10 Ocak'ta öksürmeye başladığını, ertesi gün ateşlendiğini, iki gün sonra da hastanelik olduğunu anlatıyordu. Anne ve babası da hastalanıp hastaneye kaldırılmıştı.

10 gün sonra, 20 Ocak'ta Çinli yetkililer koronavirüs salgını nedeniyle acil durum ilan etti.

Dr. Li, önce birkaç kez koronovirüs testi olduğunu ancak tümünün negatif çıktığını, kendisinde virüs bulunamadığını söyledi.

30 Ocak'taki blogunda ise "Bugün nükleik asit testi pozitif çıktı, ortalık sakinleşti, sonunda teşhis kondu" diye yazdı.

Li Wenliang CNN'e yaptığı açıkalamada “Sadece üniversite sınıf arkadaşlarıma dikkatli olmalarını hatırlatmak istedim” dedi.

Ölümcül koronavirüs salgınının merkez üssü Wuhan'da çalışan 34 yaşındaki bir doktor olan Li, arkadaşlarına sevdiklerini özel olarak uyarmalarını söyledi. Ancak birkaç saat içinde mesajlarının ekran görüntüleri, adı bulanıklaşmadan sosyal medyada viral hale geldi.

Li, “Çevrimiçi ortamda dolaştıklarını görünce kontrolüm dışında olduğunu ve muhtemelen cezalandırılacağımı fark ettim” dedi.

Mesajı gönderdikten kısa bir süre sonra, Li, Wuhan polisi tarafından söylenti ortaya atmakla suçlandı. Salgının ilk haftalarında ölümcül virüse dikkat çekmeye çalıştığı için polis tarafından hedeflenen birkaç sağlık görevlisinden biriydi. O zamandan beri, Li de dahil olmak üzere, dünya çapında en az 425 kişi hayatını kaybetti ve 20 binden fazla insan hastalandı.

 

koronavirus
Yorum (2)
hadi
geçmiş olsun Lİ kardeş. en kısa sürede iyileş.
5
Cevapla
Doctorwho
Adam ölmüş kardeş geçen geçmiş zaten
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir