Medimagazin logo

Diyarbakır'da şiddete maruz kalan doktor isyan etti: ' Vatandaşlarımız sağduyulu olmalı. 24 saat esaslı çalışıyoruz.'

Diyarbakır'da muayene sırasında çıkan tartışmaya müdahale eden doktor, hasta yakınlarınca darp edildi
Kaynak: AA
Diyarbakır'da şiddete maruz kalan doktor isyan etti: ' Vatandaşlarımız sağduyulu olmalı. 24 saat esaslı çalışıyoruz.'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dicle Üniversitesi (DÜ) Acil ve Travmatoloji Hastanesine yanık  tedavisi için getirilen çocuğun yakınları, cerrahi müdahale odasında taşkınlık  çıkardı. Onları uyarıp, dışarı çıkmalarını isteyen doktor Ahmet Azizoğlu hasta  yakınlarının saldırısına uğradı.

Darbedilen ve aynı hastanede müşahede altına alınan doktorun şikayeti  üzerine 3 kişi gözaltına alındı.

Ahmet Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıya uğramanın  kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Hasta yakınlarını taşkınlık çıkarmaması yönünde uyardığı için  darbedildiğini anlatan Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Cerrahi odasının kapısını açtığımda içeride ondan fazla hasta yakını  vardı. İki doktor arkadaş müdahale ediyordu. Bunlar 'Doktor nerede?' diye  bağırıyordu. Sağı solu kırıp kapılara zarar vermişlerdi. Ben de hasta yakınlarına  kendimi tanıtarak uyarıda bulundum. Bu sırada göğsüme bir yumruk aldım. Ben yine  onları sakinleştirmeye çalıştım. Birisi burnuma yumruk attı. Sonra yedi sekiz  kişi bana saldırdı. Beyaz kod verdik, güvenlikçi ve polis arkadaşlar geldi. Darp  raporu aldım. Baktığımız hastalara, kardeşimiz, çocuğumuz ve anne babamız gibi  bakıyoruz. Ama maalesef düşmanmışız gibi bir tepki var. Bunun önlenmesi gerekir.  Vatandaşlarımızın da sağduyulu olmasını istiyorum. 24 saat esaslı çalışıyoruz.  Bir sonraki gün yine işimize geliyoruz. 36 saat uyanık görev yapan arkadaşlarımız  var. Benim annem hasta, gidip göremedim."

Azizoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yaşanmaması  temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanı da yaşanan olay ile ilgili olarak resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde saldırıya uğrayan Dr. Ahmet Azizoğlu ile Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde şiddete maruz kalan Dr. İsmail Polat’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık çalışanlarımızın güvenli bir ortamda hizmet sunabilmelerini sağlamak önceliğimizdir." 

sağlıkta şiddet
dicle universitesi
acil ve travmatoloji hastanesi
Yorum (6)
mahmut bilir
En radikal çözümler: 1. Yakın dövüş eğitimi 2. Cepte biber gazı taşınması 3. Böğüren ve saldırmaya hazırlanan yaratıklar için elektroşok cihazı veya daha kuvvetli büyükbaşlar için üvendire cihazı (bilmeyenler internetten bulabilir)
64
Cevapla
mehmet akdoğan
Bakanlık tüm acil servislerin bekleme alanlarına üzerine beyaz önlük giydirilmiş kum torbası koysun, bekleyen ve kuduran mahlukat hırsını ondan çıkarıp rahatlasın, hiç olmazsa hekimin yanına sakinlemiş olarak girer.
60
Cevapla
ACİL
sağlıkta şiddeti kim teşvik ediyor.sağlıkta terör artarak devam ediyor.
34
Cevapla
Arda Ardarda
Gazi, şoku vs boşverin. Madem stratejik personeliz diye yutturuluyor bize,geregini yapsin devlet, versin ruhsati makinayı takalım belimize. Hakimi,savcisi,aricisi,benzincisi,is adami et al. hepsine veriliyor hem stratejik olup hem de bu kadar savunmasiz birakilmak nedir? Ha hipokrat etik insan yasami vs. diyenlere sözüm şu, siz takmayın da suyu da bulandirmayin kardeşim kendinizi bildiginiz gibi koruyun, isteyen taksin. Acikca can guvenligi riski tasiyanlara verilen bu kanuni hak doktorun da hakki olmali.
22
Cevapla
m. murat
Bunlar hala vatandaşın insafından medet umuyor. Ortada adam gibi bir devlet otoritesi olmayınca, bunlar da n'apsın... İkisine de posta koyun gitsin.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir