Medimagazin logo

'Eczacıları zan altında bırakan açıklamaları ve uygulamaları kabul etmiyoruz'

Türk Eczacıları Birliği piyasada bulunmayan ilaçlar ile ilgili yaşanan sorunlarda eczacıların zan altında bırakıldığını iddia ederek tepki gösterdi
'Eczacıları zan altında bırakan açıklamaları ve uygulamaları kabul etmiyoruz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği yaptığı yazılı açıklamada  “Son dönemlerde eczacılara yönelik yoğunlaştırılan ilaç denetimleri, eczacıyı kamuoyunun gözünde ilaç yokluğunun sorumlusu gibi lanse etmekte, halk nezdinde zan altında bırakmaktadır” denildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmış ve bu açıklamada incelemeler sonucunda 42 üreticide, 20 depoda, 32 eczanede stokla ilgili sıkıntı olduğu hatırlatılan açıklama şöyle devam edildi: “26 bini aşkın meslektaşımızın zan altında bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. İlaçta stokçuluk yapan her kimse karşısında olduğumuzu, stokçuluk yaptığı ifade edilen eczacıların tarafımıza bildirilmesi halinde Bölge Eczacı Odalarımızın Haysiyet Divanları’nda gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etmiştik. Ancak şu ana kadar bu konuya ilişkin tarafımıza herhangi bir bildirimde bulunulmadı. Bu çağrımızı yineliyoruz.”

İlaç yokluğunda eczacılar da mağduriyet yaşıyor  

İlaç yokluğunda mağduriyet yaşayan taraflardan birinin de eczacılar olduğu ifade eden TEB açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığımızın da ifade ettiği gibi elinde ilaç bulunduğu halde ilacı vermemek cezai yükümlülük gerektirmektedir. Halk sağlığı için çalışan bir mesleğin mensuplarının elindeki ilacı hastasına vermediğini ima etmenin yanlış bir intiba yaratacağı unutulmamalıdır.

Bizler, Eczacılık Yemini ve etik ilkeler doğrultusunda halk sağlığı adına çalışan bir mesleğin mensuplarıyız. Meslektaşlarımızı zan altında bırakan söylem ve uygulamalar, ilaca ilişkin bu zorlu koşullarda dahi hastasına ilaç bulmak için çabalayan meslektaşlarımıza haksızlıktır. Türk Eczacıları Birliği olarak; eczacıların, ilaç depoları ve firmalarla aynı bağlamda değerlendirilmesini  kabul etmiyor, meslektaşlarımızı zan altında bırakan, meslek onurumuzu zedeleyen bu yaklaşımı reddettiğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. “

eczacı
ilaç stoğu
türk eczacıları birliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir