Medimagazin logo

Eş durumu Atama ve Nakillerle ilgili yeni okur soru ve yanıtları

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, atama ve nakillerle ilgili Medimagazin okurlarından gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor
Eş durumu Atama ve Nakillerle ilgili yeni okur soru ve yanıtları
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, atama ve nakillerle ilgili Medimagazin okurlarından gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor


Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, Medimagazin okurlarının atama ve nakillerle ilgili sorularına yanıt vermeye devam ediyor. Dr. Hakkı Öztürk ’e yöneltmek istediğiniz sorularınızı; “okuyucu@medimagazin.com.tr” e-posta adresine gönderebilirsiniz. Öztürk’ün bu hafta yanıt verdiği sorular ve cevapları şöyle:


* Nişanlım mecburi hizmet görevini tamamlayıp TUS’a çalışabilmek için görevinden istifa etti. Şuan özel bir hastanede çalışıyor. Bense 17. DHY ataması ile bir toplum sağlığı merkezine atandım. Eğer TUS’u kazanamazsak ve evlenirsek, eş durumu ataması istediğimizde ben mi ona; yoksa o mu bana tabi? Bir türlü net bir cevap alamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. (Ben ilk defa göreve başladım nişanlımsa 12 ay kadar doktorluk yapıp istifa etti. İkimizde pratisyen tabibiz.) İlginiz için teşekkürler...

Öncelikle eşinizin Bakanlığımız bünyesine atanması (Açıktan Atama Kurası ile) gerekmektedir. Daha sonra kıdem durumunuz değerlendirilerek, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 20 inci maddesi doğrultusunda aile birliğiniz tesis edilecektir.

* Ben eş kurası ile eşimin bulunduğu ilin yaklaşık 80km. uzağında bir ilçesine tayin edildim. Eş durumunda acaba kilometre aralığı var mı? (Örneğin belediye sınırları içinde olması gerekir gibi bir sınırlama var mı?)
Ayrıca ben çalıştığım yerde hem şef nöbeti hem de icap nöbeti tutuyorum. Bu kadar uzak mesafeden icap nöbeti tutulabilir mi? (klinikteki 4. doktorum) Ayrıca bu konularda mahkemeye başvurularak iptal istenebilir mi? Saygılarımla.


Eş durumu mazeretine istinaden yapılacak olan atamalarda münhal yerler; ulaşım koşulları ve yol mesafesi göz önünde bulundurularak aile birliği korunacak şekilde ve Personel Dağılım Cetveli doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir.
İcap nöbeti ve Şef nöbeti ile ilgili olarak yaşanabilecek sıkıntıların İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile çözülmesi gerekmektedir. İdarenin tüm iş ve işlemleri yargı denetimine tabi olduğundan mahkeme yolu açıktır.

* Mecburi hizmet ile ilgili olarak niye yalnızca memur eşlerine eş durumundan tayin yapılabiliyor? Bu durum eşitlik ve aile birliğinin esas olması ilkelerine ters değil mi? Bu hususlarda hiç dava açılmış mı? Teşekkürler.

Tabip ve uzman tabipler, istihdamda güçlük çekilen personel olduklarından Bakanlığımızca stratejik personel olarak değerlendirilmektedirler. Sağlık personelinin ülke sathında dengeli dağılımı ve sağlık hizmetinin ülke genelinde eşit ve etkin sunumu amacı ile sosyal güvenlik kurumları kapsamında veya sosyal güvenlik kurumları kapsamı dışında kalan ve özel kanunlarla düzenlenmiş bulunan diğer sandıklara tabi olarak çalışanların eşlerinin bakanlığımız bünyesinde stratejik personel olarak çalışması durumunda eş durumu mazeret başvuruları kabul edilmemektedir.

<b>eş
durumu
atama
ve
nakillerle
ilgili
yeni
okur
soru
ve
yanıtları</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir