Medimagazin logo

Giresun'da açığa alınan doktor göreve iade edildi

Giresun'da yatalak eşinin evde bakım hizmeti alması ve ilaçlarının temini için sağlık ocağına giden Yusuf Topal’ın (82) tartıştığı doktor göreve iade edildi
Giresun'da açığa alınan doktor göreve iade edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Giresun'da yatalak eşine ilaç yazdırmak isteyen Yusuf Topal'ın tartıştığı kadın doktor görevine iade edildi. 


Beyaz kod veren doktor ilk kez konuştu 


Ne yaşanmıştı: 

Giresun'da yatalak eşinin evde bakım hizmeti alması ve ilaçlarının temini için sağlık ocağına giden Yusuf Topal’ın (82), tartıştığı doktorun ’beyaz kod’ vermesi üzerine gelen polislerce biber gazı sıkılıp, ters kelepçe takıldığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

'Beyaz kod' veren, 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli kadın doktor Ö.Y., görevini yapmasını engellediği, odasını işgal ettiği ve kendisini tehdit ettiği iddiasıyla ölen Topal’dan davacı ve şikayetçi oldu.

Giresun 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli kadın doktor Ö.Y., olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

giresun doktor
yusuf topal
Yorum (38)
Hasan Akdemir
1. Bu psikolojiyle ilk haftalarda ne kadar verimli olabilecek. 2. Her an mahkemeye çağrılma, karşı davalar açılma endişesiyle ne kadar huzurlu olabilecek. 3. Eğer oranın yerlisi değil de yeterli çevresel desteği yoksa, her gün kendisine husumeti olan kişlerin sözel-fiziksel saldırıları olmasına veya olma ihtimaline karşı ne kadar direnebilecek. Ben idareci olsaydım, bu olayın ikincil bir trajediyle bitmemesi için , arkadaşa istediği yerlerden birisine tayin konusunda imkan tanırdım.
86
Cevapla
aydin sinal
su yazilmayan ilaclarin neler oldugunu cok merak ettim,bilen varsa lütfen yazsin.binlerce liralik kanser ilaclarimi? uyusturumu? yoksa yasli hastalarda psikosomotik tedavi yapan plesebo etkisi yapan haplarmi? kimse hasta görülmeden ilac yazilmaz demesin cok gücenirim Türkiyede cok gördügüm,elinde saglik karnesi"nereye ibrahim?""anneme veya babama ilac yazdirmaga gidiyorum "diyen pek cok tanidiga rast gelmistim. saglik ocagi hekimlerinin ev -hasta ziyareti yapmasi elzemdir8benim zamanimda hükümet saglik ocagina bir oto tahsis ederdi) diyede bilirim.en azindan bütün dünyada böyledir
5
Cevapla
pers pektif
İletişimde empati, haklıyken bile idare edebilmeyi başarabilmek (güç de olsa), hele hele öfke kontrolünü bilmeyene politik yaklaşabilmek, psikoloji yönetimi...vs Meslektaşım açığa alındığı süreçte bunları kendi iç dünyasında çözümleyebilmiştir umarım..
8
Cevapla
A
Medya bu ülkede 5. Güç değil, 1. Güç. O doktor artık orada barınamaz. Tayin istesin
12
Cevapla
Filiz
Doktor hanımın mesleki arzusunun, çalışma isteğinin, beklenti ve hayallerinin, sırf görevini yaptı diye bu şekilde cezalandırılarak, kırgunlığa uğratılması ile artık bu meslektaşım sabahları işe hangi arzu ve istekle gidecek. Sırf görevini yaptığı için kırılan gururu ve onuru da geri iade edilecek mi? Bundan sonra hasta taleplerini; acaba yasalara göre mi yoksa görevden alınmanın verdiği ruh hali ve tedirginliğine göre mi karşılayacak?? Kendini koruması için ki hangi meslek gurubunda var ise artık, beyaz kod verebilecek mi? Bundan sonra bir beyaz kod ile hangi güvenlik gelecek, gelse de uzaktan mı seyredecek? Hayat kaybı acıdır ve biz kavga etmek, hayat kaybı yaşansın, insanlara kötü davranalım vs vs eğitimleri almıyoruz? Kim ister bu durumu? Nedir bu doktora bu düşmanca tutum? Peki bu amca silahı alıp başkasının canını yaksaydı kime ne iade edilecekti? Doktor hanım açığa alınmak yerine önce olay araştırılmalıydı ( polis arkadaşlar için de aynı şey gerekirdi) Sanki suçluymuş gibi ya da zararlıymış gibi uzaklaştırılmak ve önceden biz cezasını kestik demek oldu mu? Vatandaşın beynindeki algı ne şimdi EŞŞEK GİBİ YAZACAKSIN.... Bir yasa bir kural var ise uyacaksın. Biz de kurallar bağırmakla çağırmakla hep delinmeye çalışılıyor. Haa hal böyle ise yasa koymayacaksın....
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir