Medimagazin logo

Güneş Lekelerinizden Kolaylıkla Kurtulun

Özellikle yaz aylarında görülen en önemli cilt problemlerden biri de güneş lekeleri. Güneşe maruz kalma süresi, cildin genetik yapısı, kullanılan kimyasal maddeler, hormonal tabletler ve diğer birçok faktör leke oluşumuna neden olabilir.
Güneş Lekelerinizden Kolaylıkla Kurtulun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Güneşin zararlı etkilerine yoğun bir biçimde maruz kalan cilt yüzeyinde oluşan güneş lekeleri, görsel açıdan kötü bir görünüm oluşturmanın ötesinde sağlık açısından da ciddi sorunlara sebep olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ebru Sağlık, güneş lekelerinin tedavisinde etkili çözüm olan ve son zamanlarda sıkça tercih edilen Peelingler hakkında bilgi verdi.

Güneş lekelerinin, alın, yanak, üst dudak bölgesi, burun, çene, boyun ve kollar gibi güneşe maruz kalan bölgelerde sıklıkla görülen koyu kahverengi lekeler olduğunu  söyleyen Dermatolog Dr. Ebru Sağlık, “Kahverengi lekelerin oluşumunda birçok faktör yer almaktadır. En önemli iki faktör genetik yatkınlık ve ultraviyole ışınlarına  (görünmeyen zararlı güneş ışınları) maruz kalmaktır. Bunun dışında gebelik, doğum kontrol ilaçları, kozmetik uygulamalar, ilaçlar ve guatr hastalığı diğer nedenler arasında yer alır. Güneş ışınları sadece lekelerin oluşumuna değil, oluşmuş lekelerin üzerinde karartıcı etki ile lekelerin koyulaşmasına ve artışına da neden olabilir. Ancak bilinçli korunma ve doğru tedavi yöntemiyle tüm bu olumsuzluklarla savaşmak mümkün” dedi.

Leke tedavisinin, lekenin oluşma sebebi, yerleşim yeri, derinliği, tipi ile bağlantılı olarak değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Ebru Sağlık: “Uzman bir dermatolog tarafından detaylı bir şekilde lekeyi  oluşturan faktörler ve hastanın genel sağlığından beslenmesine, yaşam tarzından kişilik özelliklerine kadar birçok faktör dikkate alınarak tedavi planlanmalı,  kontrollü bir şekilde uzun süre devam etmelidir. Bu süre bazen birkaç ay, bazen 1- 2 yıl arası bir zaman alabilir.  Yaz mevsiminde farklı, sonbahar itibariyle farklı tedavi protokolleri uygulanmalıdır. Tedavide yardım aldığımız birçok profesyonel ürün var. Örneğin Süt peelingi (Dermaceutic MilkPeel), Leke peelingi (Dermaceutic Mela Peel) ve TCA peeling (Dermaceutic CosmoPeel) gibi. Bu uygulamaların ardından tedavi ev ürünleri ile devam etmelidir” dedi.

Ciltte yaşanan lekelenme,  akne ve kırışıklık sorunları için etkili olduğunu vurguladığı Peelinglerin uygulanması, etkisi ve sonuçlarıyla ilgili olarak Dermatolog Dr. Ebru Sağlık

Süt Peelingi (Dermaceutic MilkPeel); cansız ve mat görünüm ile birlikte özellikle hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin giderilmesinde etkili yöntemlerden biridir. Ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı baskılamaya yardımcı olur. Her türlü cilt tipine uygulanabilir. Profesyonel peelingler içerisinde yer alan bazı soyucu asitleri içermez, dolayısıyla yan etki riski minimumdur. Parlak, tazelenmiş, canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

TCA Peeling (Dermaceutic CosmoPeel); akne izleri, güneş lekeleri ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılmaktadır. Gözenekleri daraltır  ve cildi yeniden yapılandırır, akne oluşumunu azaltır. Tek seansta bile ciltte gözle görülür etki bırakabilen, iyileşme süresi çok hızlı bir peeling yöntemidir.

Leke Peelingi (Dermaceutic Mela Peel) ise güneş lekeleri başta olmak üzere pigmentasyon lekeleri, koyu hamilelik lekeleri, dermal/epidermal melazma, aktif/pasif hiperpigmentasyon, enflamasyon sonrası pigmentasyon lekelerini gidermeye, cildin yenilenmesine, cilde nem kazandırmaya, güneş hasarı sonrası oluşmuş ince ve kalın çizgilerin azalmasına yardımcı profesyonel bir uygulamadır. Alttan gelen taze deri çok daha parlak ve pürüzsüz olup, adeta bebek gibi bir cildin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Uygulama sonrası ciltte gerginlik ve kaşınma hissini önlemek, cildi sakinleştirmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için K vitamin kompleksi ve güneş koruma faktörü içeren özel ev tipi ürünlerin kullanılmasını öneriyoruz. Profesyonel peelingler kliniklerde doktorlar tarafından uygulanmalıdır” diye belirtti.

dermatoloji
dr. ebru saglik
gunes lekeleri
peeling
sut peelingi
leke peelingi
tca peeling
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir