Medimagazin logo

İşsiz gençler sağlık sektöründe istihdam edilecek

Genç istihdamın desteklenmesi hibe programı kapsamında Sağlığa Destek Gençlere Meslek Projesi kapsamında gerçekleştirilen Tıbbi Sekreterlik Eğitimi'ne katılanlara sertifika verildi.
İşsiz gençler sağlık sektöründe istihdam edilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Genç istihdamın desteklenmesi hibe programı kapsamında Sağlığa Destek Gençlere Meslek Projesi kapsamında gerçekleştirilen Tıbbi Sekreterlik Eğitimi'ne katılanlara sertifika verildi. Eğitimlerle mesleki nitelik eksikliği nedeniyle işsiz kalan gençlere sağlık sektöründe istihdam olanağı sunulması hedefleniyor. 
 
Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM)'nde düzenlenen sertifika törenine, Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demet Ünalan, Öğr. Görv. Dr. Servin Günal, Öğretim Görv. Ayşegül Aydın, Uzman Bülent Çizmeci, Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktörü Cemalettin Yılmaz, Acıbadem Hasta Hizmetleri Müdürü İlknur Güneyli ile kursiyerler katıldı. 
 
Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Demet Ünalan, eğitimlere 16 kız ve 2 erkek olmak üzere 18 kursiyerin katıldığını, projeyi Hacettepe Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı ile Erciyes Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğünü söyledi. 
 
Doç. Dr. Demet Ünalan, projenin genel hedefinin, mesleki nitelik eksikliği nedeniyle işsiz kalan gençlere sağlık sektöründe çalışmalarına imkan sağlayacak istihdam olanaklı mesleki eğitimlerin verilmesi, bu kişilerin iş gücü piyasasına kazandırılmasına destek olarak Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır illerinde genç işsizlik oranının azaltılması, tıbbi sekreterlik alanında teorik ve pratik eğitimler ile özel sağlık kuruluşlarında hizmet verebilecek donanıma ve yetkinliğe sahip hale getirmek olduğunu belirtti. Bu hedefler doğrultusunda, kapsamlı 108'lik teorik eğitimlerin yanı sıra, 12 saatte sektörde bizzat çalışan uzmanlar tarafından tıbbi sekreterlik konusunda bilgi verildiğini kaydeden Ünalan, "Kayseri Acıbadem Hastanesi'nde 80 saatlik pratik eğitimle, kursiyerler işgücü piyasasına katılmaya hazır hale getirildi. " dedi.
i̇şsiz
gençler
sağlık
sektöründe
istihdam
edilecek
Yorum (3)
sami kaymakçı
hic tıbbı sekreterlık yapmamış kişilere sertifika veriliyo.acaba diplomasız olarak rontgen teknısyenliği yapan benim gibi ortalama 2000 kişiye sertifika vericekmi?ben biyomedikal bölümü mezunuyum yani sonuçta 2 yıllık bitirdim ve radyoloji bölümüne yakın sadece fark anatomi üzerine detaylı ders yoktu.5 yıldır çalışıyorum.işi bildiğim için sertifika alamazmıyım?madem istihdam oluşturulacak......meslek tanımları yapıldı ama bizim gibi çalışanların MAGDUR EDİLMEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM. SAYGILARIMLA.....
0
Cevapla
ARİF AVCI
türkiyede binlerce boşta gezen, diplomalı tıbbi sekreter varken, bukadar okumuş doçent olmuş, öğretim görevlisi olmuş insanlar böyle bir kursu niye desteklerler ben akıl sır erdiremedim. erdirebilen varsa beni arasın 0546..........
0
Cevapla
Müdür
Bende bir sağlık kurumları yöneticiliği öğrencisi olarak sağlık alanında sonradan sertifikalarla personel kazandırılacağını hiç düşünmüyorum. Sağlık hizmeti tamamamen profesyonel bir çalışmadır sizinde bilmeniz gerektiği gibi sağlık hizmetinde hatanın yanlışın telafisi yoktur işi bilenlere teslim ediniz arkadaslarıma katılıyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir