Medimagazin logo

İşte Türkiye’nin uluslararası alanda tıbba en çok katkı yapan makaleleri!

Türkiye’nin tıp dünyasına yaptığı bilimsel katkılar azalıyor, en fazla araştırma makalesi İç Hastalıkları ve Nöroloji alanlarından çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve Türk bilim dünyasına çok değerli katkıları bulunan Prof. Dr. Altan Onat’ın son çalışmasından verileri paylaşıyoruz.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İşte Türkiye’nin uluslararası alanda tıbba en çok katkı yapan makaleleri!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Kurucu öğretim üyesi olduğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden emekli olan ve Türk bilim dünyasına önemli katkıları bulunan Prof. Dr. Altan Onat, 28 Eylül 2017’de vefat etti. TEKHARF kalp sağlığı taraması çalışmasının da mimarlığını ve yürütücülüğünü yapmış olan Prof. Dr. Onat, Erciyes Medical Journal (SCI)’in Eylül 2017 sayısında yayımlanan “Turkey’s Genuine Contribution to Medicine in the Current Century: Major Recent Decline” başlıklı son araştırma makalesinde, Türkiye’nin tıp dünyasına son 15 yılda en fazla “halis” katkı yapmış makaleleri sıraladı.

 

Dünya sıralamalarında kayda değer atıf alan 231 çalışmamız var

 

Türkiye’nin son 10 yılda tıp alanına yaptığı katkılarda ciddi bir gerileme olduğuna değinilen çalışmada, yakın gelecekte araştırmayı teşvik edecek bir ortamın yeniden oluşturulması gerektiği söyleniyor. Çalışma sonuçlarına göre, son 15 yılda her biri en az 85 atıf alan toplamda tıpla alakalı 231 araştırma makalesi bulunuyor. Kardiyoloji, romatoloji ve endokrinolojinin liderlik ettiği dahili ve nörolojik alanlar en önde katkı sağlayan uzmanlık dalları olarak görülüyor. Tıbbi bilimsel katkı sağlayan lider üniversiteler ise çalışmada, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, üç büyük kentin eski üniversiteleri ve Askeri Tıp Akademisi olarak gösteriliyor. Araştırma sonuçlarına göre sadece 36 tıp fakültesi ile 14 kamu ve özel hastanelerinin bu makalelere katkı sağladığı görülüyor.

 

 

LİSTENİN TAMAMI

 

 

bilimsel yayın
atıf sayısı
Yorum (4)
tuurul
2008 den sonra doğru-dürüst atıf alan makale yok. Yani 10 yıldır tık yok! Üniversiteleri torpille-nepotism ile dolduran rektörlerimiz ve hocalarımızdan farklı bir beklenti abes olurdu haliyle.
15
Cevapla
AHMET RIFAT BALIK
Tıp alanında ki bilimsel yayın ve atıflarda biyokimyanın ön planda olduğunu ve bunun ise sayın Prof. Dr. Özcan EREL tarafından başarıldığını görmekteyim.
15
Cevapla
doruk nsl
Makaledeki tablolara bakınca Özcan Erel hoca'nın işinin zor olduğu görünüyor. Ankara (1731) ve Gazi (267) tıp ın atıf sayıları toplamı' nın (1998) özcan erel'i (2061) geçmesine 64 atıf kalmış. Hoca'nın durumu kritik, önlem alması gerekir
23
Cevapla
sc
Meraktan soruyorum, bu rakamlar kendi kendine yapılan atıfları içeriyor mu? Bunların da dışlanması gerekir
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir