Medimagazin logo

İVEK Mütevelli Heyeti Üyesi Aydıner 83 yaşında vefat etti

İlaç Eczacılık Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı (İVEK) Mütevelli Heyeti Üyesi Eczacı Mustafa Aydıner, 83 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
İVEK Mütevelli Heyeti Üyesi Aydıner 83 yaşında vefat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İVEK'ten yapılan açıklamaya göre, Aydıner'in cenazesi, bugün Fatih Camisinde ikindi namazının ardından Eyüpsultan Mezarlığında toprağa verilecek. 

Hastanede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakın zamanda ziyaret edildiği aktarılan açıklamada, "Herkesin sevgisini kazanan, hayır hasenat dolu bir ömrü geride bırakan Mustafa Aydıner ağabeyimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm İVEK ailesine de sabırlar diliyoruz." denildi. 

1936'da Rize'de doğan Aydıner, ailesinden gelen bitkisel ilaç bilgilerini İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesindeki öğrencilik yıllarında Prof. Sarım Çelebioğlu, Prof. Mehpare Heilborn ve Prof. Dr. Turan Baytop gibi akademisyenlerin desteğiyle bilimsel bir kalıba oturtarak, 1964'te mezun olduktan sonra aktif eczacılık alanında faaliyet göstermeye başladı ve bitkisel ilaç bilgilerini eczanesinin laboratuvar ortamında steril bir şekilde hazırladı.

İVEK'in kurucu mimarı olan Aydıner, tüm bilgi ve tecrübelerini "Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi" adındaki kitabında topladı. 

mustafa aydıner
i̇vek
Yorum (1)
Hasan
Allah rahmet eylesin eczacıma..Eczacılık adına emeğine, çabana çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bir gün eczacılar hak ettikleri yere gelirler. Fito farmasi, klinik eczacılık-diğer uzmanlık alanlarında dr arkadaşlar, yerli ilaç üretimi kosunda kapital sistem engel olmazlarsa ülkemizde daha çok güzel işler yapılacak. Malesef gelişmiş ülkelerdeki eczacılık meslek ve maaş standartlarından çok uzağız . Sömürgeci sistemin baskısı altındayız ve eczacıların değer görmediği bir zamandayız. Umarım bakanlığımız bir gün sorunlarımıza ve geleceğimize daha radikal adımlarla yön verir.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir