Medimagazin logo

Kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2004'ten bu yana 360 bin kadına ücretsiz sağlık hizmeti götürdü
Kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2004'ten bu yana 360 bin kadına ücretsiz sağlık hizmeti götürdü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kadın ve aile sağlığı hizmetlerinin genişleyerek devam ettiği belirtildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğünün bugüne kadar kadınlara 30 kadın ve aile sağlığı merkezi ile 2 görüntüleme merkeziyle hizmet verdiği kaydedilen açıklamada, Mart ayının başında 3 yeni görüntüleme merkezinin daha hizmete açılacağı bildirildi.

Açıklamada, 2006'dan bu yana hizmet veren Bayrampaşa ve Üsküdar'daki merkezlere, Mecidiyeköy, Şirinevler ve Kartal'da açılacak görüntüleme merkezlerinin eklenmesiyle hizmet ağının yaygınlaştırılacağı vurgulanarak, bu merkezlerde kadınların dijital mamografi, meme ultrasonografi ve dexa cihazlarındaki tetkik ve çekimlerini ücretsiz yaptırabildikleri belirtildi.

Kadınlara jinekolojik muayeneden kemik ölçümlerine, rahim ağzı ve meme kanseri taramasından eğitim ve danışmanlık hizmetlerine kadar birçok alanda ücretsiz sağlık hizmeti veren kadın ve aile sağlığı merkezlerinde artık 0-6 yaş grubu çocuk gelişimi ile gebelik ve loğusalık takiplerinin de yapıldığı bildirildi.

Kadın ve aile sağlığı hizmetleri çerçevesinde, ön tanı konulan ve hastanelere sevkleri yapılan maddi durumu yetersiz hastaların tüm tedavi masraflarının da Büyükşehir Belediyesince karşılandığı vurgulanan açıklamada, bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlerin ''Alo 153''ü aramalarının yeterli olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İstanbul'daki 30 kadın ve aile sağlığı merkezi aracılığıyla 2004'ten bu yana 360 bin kadına ücretsiz sağlık hizmeti götürüldüğü bildirildi.

kadınlara
ücretsiz
sağlık
hizmeti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir