Medimagazin logo

Kirli hava, düşük ve ölü doğuma sebep oluyor

Hava kirliliğinin yoğun olduğu şehirlerde düşük ve ölü doğumların arttığı belirtildi. Türkiye Jinekologlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Dr. Samet Bayrak, şehirdeki her 5 gebelikten birinin düşükle sonuçlandığını, bunun en büyük sebebinin de hava kirliliği olduğunu iddia etti
Kirli hava, düşük ve ölü doğuma sebep oluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hava kirliliğinin yoğun olduğu şehirlerde düşük ve ölü doğumların arttığı belirtildi. Türkiye Jinekologlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Dr. Samet Bayrak, şehirdeki her 5 gebelikten birinin düşükle sonuçlandığını, bunun en büyük sebebinin de hava kirliliği olduğunu iddia etti.

Endüstriyel faaliyetler ve kalitesiz kömür kullanımından dolayı atmosferdeki gazların doğal değerlerinin altında veya üstünde olmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Bayrak, "Son aylarda düşük ve ölü doğum sayısı çok arttı. Gaziantep'in sanayi bölgesi olmasından ve kalitesiz kömür kullanımından dolayı bacalar zehir saçıyor. Bunun sonucunda sağlıksız gebelikler ortaya çıkıyor." dedi. Ayrıca, temiz havalı şehirlerde yaşayanların ömrünün, havası kirli şehirlerde yaşayanlara göre iki yıl daha uzun olduğu bildirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. Murat Sezer, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinin atmosferdeki çeşitli nedenlerle biriken zararlı maddelerin devamlı solunmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Sezer, "Büyük şehirlerde oturan kişiler için kurşun en başta gelen kanserojen olarak insan sağlığını tehdit etmektedir." açıklamasında bulundu.
Zaman

kirli
hava
düşük
ve
ölü
doğuma
sebep
oluyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir