Medimagazin logo

Kısırlıkta Genetik Testleri Önemli

Genetik ve bağışıklık etkenlerinin incelenmesiyle, çiftlerde tedavisi mümkün olan, ancak tedavi edilmemiş problemlerin tespit edilmesi sağlanabiliyor.
Kaynak: TRT HABER
Kısırlıkta Genetik Testleri Önemli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uzmanlar, genetik ve bağışıklık etkenlerinin incelenmesiyle, bazı çiftlerde tedavisi mümkün olan, ancak tedavi edilmemiş problemlerin tespit edilebildiğini ve çiftlerin incelemelerini tam yaptırması ve uygun tedaviyi alması halinde çocuk sahibi olabileceklerini belirtiyor.

Kısırlık tedavisinden olumlu bir sonuç alınabilmesi için, çiftlerin mutlaka gerekli tüm tetkikleri yaptırması ve ’’genetik ve bağışıklık faktörlerini içeren ’’bütünleşik tedavi planı’’ öneriliyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Adnan Kaya, yaptığı açıklamada, bir yıl gebeliği önleyici herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın düzenli ve sürekli cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesinin ’’infertilite (kısırlık)’’ olarak isimlendirildiğini söyledi.

Tüm dünyada çiftlerin yaklaşık yüzde onbeşinin infertilite nedeni ile bir infertilite uzmanına başvurmak zorunda kaldığını belirten Kaya, ’’35 yaşın altında ve 12 aydan daha uzun süredir gebe kalmaya çalışılması, 35 yaşın üzerinde ve 6 aydır gebe kalmak istenmesi, 40 yaşın üzerinde ve 3 aydır gebe kalmaya çalışılması, önceki gebeliklerin düşükle sonlanması, çiftlerin sağlıklı bir cinsel beraberlik yaşamalarını engelleyen ruhsal ya da fiziksel problemlerinin bulunması, çocuk sahibi olmak için daha önce tedavi alınmasına rağmen başarısızlıkla sonuçlanması gibi nedenlerde vakit kaybetmeden bir tüp bebek merkezine başvurulması gerekir’’ dedi.

Yeni Tedavi Seçenekleri Geliştiriliyor
Kaya, kısırlıkla ilgili her geçen gün yeni tedavi seçeneklerinin söz konusu olduğunu, genetik ve bağışıklık bilimlerindeki ilerlemeler sayesinde, tüp bebek tedavilerindeki başarısızlıklara dair önemli bulgular elde edildiğini ifade etti.

Kısırlık tedavisine gerekli incelemeler yapılmadan başlandığında ve olumlu sonuç alınamadığında, nedenin tespit edilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Dr. Adnan Kaya, ’’Tespit edilen kısırlık nedenine yönelik tedaviler artık mümkün. Bu tedavi planı, esas olarak genetik ve bağışıklık faktörlerine yönelik. Genetik ve bağışıklık etkenlerinin incelenmesiyle, bazı çiftlerde tedavisi mümkün olan, ancak tedavi edilmemiş problemlerin tespit edilmesi sağlanabiliyor’’ dedi.

Bunların başında, gebeliği etkileyen bazı enzimlerde görülen mutasyonların yer aldığını ifade eden Kaya, bağışıklık sisteminin oluşan bebeğe tepkilerinin de incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dr. Adnan Kaya, ’’Bu çiftler, eğer incelemelerini tam yaptırmış olsalar, uygun tedaviyi alarak bebek sahibi olabilirler’’ dedi.

kısırlıkta
genetik
testleri
önemli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir