Medimagazin logo

Menopoza bağlı sorunlar yaşam kalitesini düşürüyor

Menopoza bağlı sorunlar yaşam kalitesini düşürüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, menopoza bağlı sorunların kadınların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirtti.


     Prof. Dr. İtil, ''18 Ekim Dünya Menopoz Günü'' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki kadınların menopoz dönemine 47-49 yaşlarında, dünya genelindeki kadınların ise 50-52 yaşlarında girdiğini kaydetti.


     Menopoza bağlı sorunların kadınların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Prof. Dr. İtil, özellikle bu dönemde ortaya çıkan idrar kaçırma sorununun kadınları depresyona sürüklediğine dikkati çekti.


     Bu sorunun çözümü için 20 dakikalık bir operasyonun yeterliği olduğuna işaret eden Prof. Dr. İtil, açıklamasında, ''İdrar kaçırma, yaşlanma ya da kadın olmanın doğal bir parçası değildir. Hastanın durumu incelendikten sonra en uygun tedavi yönteminin uygulanması halinde son derece yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilir. Bu tür sorunları olan kadınlar durumlarını çekinmeden doktoruyla paylaşmalı ve gerekli tetkikleri yaptırarak bir an önce tedavilerine başlamalıdır'' önerisinde bulundu.

menopoz
menapoz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir