Medimagazin logo

MSD Türkiye’nin pazar erişim direktörü Mete Şaylan oldu

Sağlık sektöründe uzun yıllardır önemli sorumluluklar üstlenen Mete Şaylan Türkiye Pazar Erişim Direktörü olarak MSD’nin yönetim ekibine katıldı. 
MSD Türkiye’nin pazar erişim direktörü Mete Şaylan oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da Merck (NYSE: MRK) olarak bilinen MSD, Türkiye yönetici kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Sağlık sektöründe uzun yıllardır önemli sorumluluklar üstlenen Mete Şaylan Türkiye Pazar Erişim Direktörü olarak MSD’nin yönetim ekibine katıldı. 

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Mete Şaylan, 1996–2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde Psikiyatri Ana Bilim Dalında uzmanlığını tamamlamıştır. Şaylan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Nörofizyoloji doktorasına devam etmektedir.
                        
2011 yılında Fransa Lyon Üniversitesi’nde Avrupa Pazar Erişim Diploma Programını tamamlayan Mete Şaylan, 2013 yılında Amerika Washington Üniversitesi’nden Sağlık Ekonomisi alanında sertifika almıştır. 

Kurumsal kariyerine 2001’de Eli & Lilly firmasında Klinik Araştırmalar departmanında başlamış ve aynı firmada 2007 yılından sonra Kurumsal Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak devam etmiştir.

2007 yılında geçiş yaptığı Abbott Laboratories firmasında 2009 yılına kadar Ruhsatlandırma ve Geri Ödeme Müdürü olarak çalışan Şaylan, 2012 yılında Bristol Myers Squibb’de önce Pazar Erişim Müdürü olarak görev almış daha sonra Avrupa Genel Merkezi Fiyatlandırma ve Geri Ödeme Direktör Yardımcılığı’nı yürütmüştür. Şaylan, MSD’ye katılmadan önce Novartis firmasında Kıdemli Pazar Erişim Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.
 

merck
msd
mete saylan
turkiye pazar erisim direktoru
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir