Medimagazin logo

Novo Nordisk, küresel itibar araştırmasında 5’inci oldu

Genel merkezi Danimarka’da bulunan Novo Nordisk, Reputation Institute (İtibar Enstitüsü) tarafından yayımlanan küresel itibar araştırmasında kurumsal sorumluluk alanında 5. sıraya yerleşti
Novo Nordisk, küresel itibar araştırmasında 5’inci oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

15 ülkeden 230.000 kişinin katıldığı anket sonucunda sosyal sorumluluk itibarı en yüksek 100 şirket belirlendi. Genel Merkezi Danimarka’da bulunan Novo Nordisk, küresel itibar araştırmasında 5’nci sırada yer aldı. 

Araştırmayı yöneten Reputation Institute CRO’su (Chief Reputation Officer) Stephen Hahn-Griffiths, ”Güven oluşturmanın tek yolu güven kazanmaktan geçiyor. Novo Nordisk’in değişime yön verdiği ve hayat kurtardığı tüm katılımcılar tarafından kabul ediliyor” dedi.

Forbes Dergisi’nde yayınlanan haberde, ”Ürün ve amacını paralel yürüten bir başka organizasyon ise Novo Nordisk. Danimarka menşeili şirket ilk 25’e giren tek ilaç şirketi. Bu da, ilaç şirketlerine karşı güvenin en düşük olduğu günümüzde, Novo Nordisk’in tüketicisi ile oluşturduğu güven ilişkisine verdiği önemin kanıtıdır” denildi. 

Novo Nordisk CEO’su Lars Fruergaard Jørgensen ise “Kronik hastalıkları olan insanların ihtiyaçlarını anlamada verdiğimiz emeklerin uluslararası mecralarda tanınması çok güzel bir şey. Dünya genelindeki tüm çalışanlarımızın çıkardığı bu mükemmel işten ötürü çok gururluyum” açıklamasını yaptı.

Novo Nordisk Türkiye Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Aysun Hatipoğlu Potgieter konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Novo Nordisk ‘Temel Üçgen’ prensibiyle yönetiliyor. Novo Nordisk Tarzı adını verdiğimiz bu değerler bütünü finansal, sosyal ve çevresel sorumluluk bilincinin bütün iş süreçlerimizde ve her çalışanımızın iş yapış şeklinde bütünüyle yansıtılması anlamına geliyor. Şirketimiz tüm dünyada insan sağlığı ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalardaki ilerlemeye özel önem atfediyor, dolayısıyla bilimsel alandaki inovatif çözümlerimizi sosyal alanlarda da farklı farklı projelerle desteklemekten mutluluk duyuyoruz”

Novo Nordisk, Türkiye’de de faaliyet gösterdiği alanlarda çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Novo Nordisk Türkiye, Türk Diyabet Cemiyeti ile birlikte Tip 1 diyabetlilerden oluşan koşu takımı Team1, Diyaçev ile Arkadaşım Diyabet, Türkiye Obezite Araştırma Derneği ile HADİ Birlikte ve çocuklara yönelik diyabet kampları gibi sağlıklı yaşama alışkanlığı ve farkındalık yaratmaya yönelik sosyal sorumluluk projelerine koşulsuz destek veriyor.
 

novo nordisk
stephen hahn
aysun hatipoglu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir