Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Başhekimin davranışı kabul edilemez!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde yaşanan başhekim skandalıyla ilgili açıklama yaptı
Sağlık Bakanı: Başhekimin davranışı kabul edilemez!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki hemşireye ceza için hakaret içerikli yazı yazdırdığı iddia edilen Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan'ın davranışının kabul edilemeyeceğini belirterek "Yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu beklenmeksizin Alkan'ın başhekimlik sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir." bilgisini paylaştı.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde yaşanan olayla ilgili derhal harekete geçerek duruma el koyduklarını bildirdi.

Görev yerinden ayrıldığı gerekçesiyle iki hemşireye başhekim tarafından verildiği ileri sürülen cezai uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Koca, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her türlü görev ihmali ve hatalı davranış karşısında ne tür bir işlem yapılacağı ilgili mevzuatımızda belirtilmiştir. Kimsenin bunun dışında bir işlem yapma, yargılamayı kendisi yaparak kendi belirlediği bir cezayı uygulama hakkı yoktur. Özellikle bütün sağlık çalışanlarımızın özveri ile mücadele yürüttüğü bu dönemde Bakanlığımızın herhangi bir sağlık personelimizi incitecek bir fiile bile tahammül etmeyeceği bilinmelidir."


O başhekim görevinden alınarak asli görevine iade edildi: İşte detaylar!


Bakan Koca, olay duyulur duyulmaz, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılarak Alkan'ın başhekimlik görevinden uzaklaştırıldığına dikkati çekerek "Yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu beklenmeksizin Alkan'ın başhekimlik sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir." ifadesini kullandı.

antalya kumluca devlet hastanesi
Yorum (6)
Pirt
Bu olay Tüzün koktugunun göstergesi.18 yıldır 28 yıldır başhekim olanlar var.iki dönem kuralı gelsin.bu doktorlar doktorluk yapmıyor.milli servet boşa gidiyor.bashekimlik okulu acilsin bir sürü eğitim masrafı devletin sırtından kalkar.
36
Cevapla
HEKİM
Böyle durumlarda yöneci kimse hekim yada diğer hekim olmayanyöneticide olabilir.burda doktor meslektaşımız.tutacak tutanak affetmeyecek.Nasıl bir asker görev yerini terkedemiyorsa görevli hemşire, hekimde terkedemez.yönetmeliğe göre cezasını verecek.Öfkesine yenilmesi haricinde tamamen haklıyken haksız duruma düşmüş malesef.
40
Cevapla
Pirt
Eskiden hemşirelerin sicil amiri doktordu.simdi hastane müdürleri.boyle olunca hemşireler doktorları dinlemiyor.servise çıkıyoruz kahvaltılarını bitirmelerini bekliyoruz.ters bı şey desek burnumuzdan getiriyorlar.hastalarimiza bakmıyorlar.hastane müdürleri kral o ayrı.
54
Cevapla
Pirt
Bizim başhekim doktorların performansını sekreterlere soruyor.en çok hangi Dr unuzu seviyorsunuz hangisi hastalara iyi davranıyor.turkiye tersine döndü.sekreterler Dr dan çok daha kibirli ters gitsen onlarda iş yavaşlatıyor başhekimlere sorulunca duruma göre yorum yapıyor.yaziklar olsun.
58
Cevapla
Hekim
Peki Şanlıurfa il sağlık müdürü nün yaptığı doğru mu. Son Genelgeye göre eş durumu atamaları engellenmedi. Bizi 2 aydan uzun süre mağdur ediyorlar. Ben yıllık izin kullanarak çocuklara bakmak için eşimin çalıştığı il olan Şanlıurfa da otelde konaklıyoruz. Eş durumu atama dilekçesini 1 buçuk ay imzalamadı. Bu görevini kötüye kullanmak değil mi. Defalarca CİMER e şikayet dilekçesi yazdık. Medyaya mı düşmesi lazım. Saygılarımla..
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir