Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı Çin yapımı Valsartan için alarmda!

Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinde kanserojen içerebileceği gerekçesiyle Çin yapımı "valsartan" etken maddeli tansiyon ve kalp ilaçlarının geri toplanması üzerine harekete geçti.
Sağlık Bakanlığı Çin yapımı Valsartan için alarmda!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, Avrupa ülkelerinde kanserojen içerebileceği gerekçesiyle Çin yapımı "valsartan" etken maddeli tansiyon ve kalp ilaçlarının geri toplanması üzerine inceleme başlattı.

Avrupa Tıp Ajansı, Çin'in Linhai bölgesindeki bir ilaç firması tarafından üretilen "valsartan" maddesinde kanserojen tespit edilmesi üzerine ürünlerin toplatılması kararı almıştı.

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Tıp Ajansının uyarısının ardından bu ürünlerin Türkiye'de piyasada olup olmadığının belirlenmesi için harekete geçti.

AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre, Bakanlık tarafından söz konusu üretim tesislerinden ruhsatlı olan ve piyasaya sunulmuş tansiyon ve kalp ilacının bulunup bulunmadığı inceleniyor.

İncelemenin, yaklaşık bir hafta içinde tamamlanması öngörülüyor. Bakanlık, sonuca göre ilaçların geri çekilmesi için gerekli işlemleri başlatacak.

saglik bakanligi
valsartan
Yorum (2)
murat celikten
Memlekette çin malı o kadar tıbbi malzeme ve ilaç var ki. Valsartanı bulmuşsunuz bir tek. Uyumaya devam.
14
Cevapla
Hasan Akdemir
İhracat konusunda mucizeler gerçekleştirip ABD ve Avrupa tarafından frenlenmeye çalışılan Çinliler sabotaja mı komploya mı kurban gidiyorlar yakında ortaya çıkar.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir