Medimagazin logo

Sezaryen doğum doktorları ikiye böldü

Sezaryenle doğum oranları artarken uzmanlar da bu tür doğumun anne ve bebek sağlığına faydalı olup olmadığını tartışıyor
Sezaryen doğum doktorları ikiye böldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sezaryenle doğum oranları artarken uzmanlar da bu tür doğumun anne ve bebek sağlığına faydalı olup olmadığını tartışıyor.

Marmara Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zehra Kavak, sezaryen doğumda normal doğuma göre daha olumlu netice alındığını söylerken, Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi doktoru Yavuz Ceylan ise normal doğumun desteklenmesi gerektiğini savundu. Sağlık Bakanlığı ise sezaryen doğumların azaltılmasına yönelik olarak hastanelere ve doktorlara uyarıda bulundu. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği'nin Harbiye Askerî Müzesi'nde düzenlemiş olduğu 'Sezaryen doğum anlayışı nereye kadar, neden, önlem almak gerekir mi?' adlı sempozyumda bir araya gelen hekimler konuyu tartıştı. Prof. Dr. Zehra Kavak, sezaryen doğumun normal doğumlara göre daha sağlıklı olduğunu söyleyerek, "Sağlık Bakanlığı'nın sezaryeni onaylamaması maliyetinin 2 kat olması sebebiyledir." dedi. Kavak "Sezaryen doğum eskisine göre daha tehlikesiz. Ayrıca bir doktor sezaryen doğum yaptığı için pişman olmamıştır; fakat tersi söz konusu olabilir." diye konuştu. Kavak'a göre çalışan kadınların sayısının artması sezaryenle doğum oranlarının da artmasına sebep oldu.

Dr. Yavuz Ceylan ise bağlı bulunduğu hastanenin ve kendisinin normal doğumu tercih ettiklerini ifade ederek, "Anne, doktor tarafından yapılacak müdahalenin sonuçlarına dair muhakkak uyarılmalı ve onayı alınmalı." dedi. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi doktoru Prof. Dr. Fahri Ovalı ise sezaryen doğumla doğan çocukların normal doğumla doğanlara göre 7 kat fazla solunum sorunları yaşadıklarını söyledi.

Sevde Tuba Okçu
Zaman

sezaryen
doğum
doktorları
ikiye
böldü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir