Medimagazin logo

TTB Merkez Konseyi Başkanı Ankara'ya getirildi

İstanbul'da gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi Başkanı Tükel ile üye Gören Ankara'ya getirildi.
Kaynak: Yeni Şafak
TTB Merkez Konseyi Başkanı Ankara'ya getirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel ile üye Taner Gören, Ankara'ya getirildi.

İstanbul'daki işlemleri tamamlanan Tükel ve Gören, daha sonra Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Ankara Esenboğa Havalimanına getirildi. Şüpheliler, Ankara Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TTB yetkilileri hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında TTB Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel'in de bulunduğu 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmişti.

ttb
gözaltı
Yorum (10)
Türk Diş Hekimleri Birliği
Bu sabah “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi” üyelerinin, yaptıkları açıklama temel gösterilerek göz altına alındıkları ve Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezinde polis tarafından arama yapıldığı haberi ile güne başladık. Türk Tabipleri Birliği kurumsal düşüncesini ifade etmek nedeni ile yargının, tüm Merkez Konseyi Üyelerinin gözaltına alınması yoluyla bir tasarrufta bulunması, kamu kurumu niteliği taşıyan bir meslek örgütünün söz söyleme, fikir ifade etme hakkına karşı orantısız bir cezalandırma çabası olarak tarihe geçecektir. Düşüncelerinden ve onları ifade etmesinden dolayı hiç kimsenin, hiçbir meslek örgütü ve onun yöneticilerinin hukuk aracılığı ile baskı altına alınmaması gerektiği evrensel kabul gören bir değerdir. Türk Dişhekimleri Birliği olarak, sağlık alanında toplum sağlığı için yan yana çalışmalar yürüttüğü Türk Tabipleri Birliğinin bu tarzda bir baskıya maruz kalmasını kabul etmiyor ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin bir an önce serbest bırakılarak, yapılmak istenen soruşturmanın çağdaş hukuk normlarında gerçekleştirilmesini diliyoruz. Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu
120
Cevapla
MEHMET AKDOĞAN
TTB yönetimi olaylarda ve mağdurlarda seçici davrandığı sürece hiç kimseyi samimi olduğuna inandıramaz. Teröristler eylem yaparken savaşa hayır sloganını bir kez olsun duymadık. Hekime şiddet zirvede iken ciddi bir eylemini görmedik. Arkadaş siz adınızı Marksist-Leninist muhalif insanlar topluluğu olarak değiştirin bize de bulaşmayın!
25
Cevapla
postenflamatuar
şimdi bunlar içeri alınır kısa süre sonra salıverilir. Kahramanlar gibi de karşılanır. Hemen salınmasa da aynı marjinal siyasi ideolojiden biri daha oraya gelir ve nerde kalmıştık diye kaldıkları yerden devam eder. Şimdi Türkiyede iş başında olan her hükümet bu marjinal, siyasete bulaşmış ve o nedenle asıl görevini yapmayan, tıp doktorlarının başı olan bu örgütü pamuklar içinde besler. Arada böyle kavga görüntüsü, karşılıklı sert söylemler olur ama ancak bu kadar olur. Bu marjinal zihniyettekilerin TTB yönetimini işgal etmesini önlemek çok kolay. Özelde çalışmayan hekimlere de üye zorunluluğu getirilir; Her ilçede bir veya birkaç hastanede seçim sandığı kurulur; Toplamda %50 nin altında oy kullanımı olduğunda o sandığa özel seçim tekrarlanır ve oy kullanmayana da para cezası gönderilir. Bu şekilde yapılırsa bu zihniyet ancak kafelerde kendine zemin bulur. Ancak bu sefer de hekimleri gerçekten temsil eden, etkin çalışan bir yapılanma başta ücretler; malpraktis , günlük hasta sayısı gibi konularda her hükümete kök söktürür. Hükümetler bunu bildiği ve gördüğü için bu marjinal TTB yönetimleri ile çok güzel geçinir.
18
Cevapla
bethune
gözünüz aydın, el birliği ile hekimleri göz altına aldırdınız. vatan kurtuldu, terör bitti. ver mehteri ! medimagazin 3.kere yazıyorum. artık yayınlarsınız umarım.
100
Cevapla
Muammer Canik
TTB yi eleştirenler, yok teröristleri kınamamışlar,yol hekime şiddete ses çıkarmamışlar v.s . Medimagazinde dahil olmak üzere sizlerin derdi üzüm yemek değil.Bağcıyı dövmek. TTB nin sitesini takip etmiş olsanız nasıl şiddetle terör olaylarını kınadıklarını görebilirsiniz.Hekime şiddete ses çıkarmıyor diyorsunuz.Ersin Aslan nın cinayetinde TTB Sağlık Bakanlığının önüne protosto yürüyüşü yapıyor,buralarda ahkam kesilenler protosto yürüyüşüne katılmıyorlar.Hadi buralarda TTB yi eleştirenler okumuyorlar (Zaten onlar hiç bir şey okumazlar) Medimagazine ne demeli.Sayın Editörler Gazetecilik Emek ister, Objektif olmak ister.Masa başında haber üretmek hiç bir zaman gazetecilik değildir. Medi magazin bu yorumuda yayımlamaz.
94
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir