Medimagazin logo

TTB'den açıklama: Hedef gösteriliyoruz!

Türk Tabipleri Birliğinin 24 Ocakta yaptığı açıklamaya tepkiler artarken, yeni açıklama geldi
TTB'den açıklama: Hedef gösteriliyoruz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliğinin Afrin operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamaya hem tabip odalarından, hem sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarından büyük tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine TTB yeni bir açıklama yaparken, hedef gösterildiklerini iddi etti. Açıklamada şunlar ifade edildi:

 

1. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi 24 Ocak 2017 Çarşamba günü kamuoyuna bir açıklama yapmıştır.

2. Açıklamayı izleyen iki gün içerisinde tarafımıza farklı tepkiler ulaşmıştır. Açıklamamızı olumlayan ve destekleyen bir çok geri bildirimin yanında, metinde yer almayan ifadeler eklenerek hedef gösteren ve adeta bir lince davetiye çıkaran söylemler ve tehditler de söz konusudur.

3. TTB Merkez Konseyi gerek hekimlerin gerekse de vatandaşlarımızın tepkilerini dikkatle dinlemektedir.

4. Öncelikle tekrarlanması gereken TTB Merkez Konseyi’nin açıklaması halen sınır ötesinde bulunan çocuklarımızı, onların ana, baba ve yakınlarını da gözeterek, büyük bir özenle, hiçbir insana hürmetsizlik etmeyen bir uslupla kaleme alınmıştır. Orada görevli bulunan insanlar tepki gösterenler kadar bizim de canımızdır. TTB Merkez Konseyi bu anlamda kendisi hakkında yapılan çarpıtmaları reddetmektedir.

5. TTB Merkez Konseyi bu süreçte bir hekim birliği tutumu ve sorumluluğuyla görüşlerini ifade etmiştir. Savaş, çatışma, terör operasyonu ve benzeri durumlarla ilgili hekimlik değerleri ve yıllar boyunca geliştirilen tutum bildirgeleri hiçbir farklı yoruma yer bırakmayacak kadar açıktır. TTB Merkez Konseyi’nin 24 Ocak tarihli açıklaması bütünüyle bu birikime sadık kalarak yapılmıştır.

6. Yukarıdaki gerçeklere rağmen tepkilerin kimi provokatif saldırılara da meydan verecek çağrılara, hedef göstermelere dönüştüğünü üzülerek duyuyor, görüyor, yaşıyoruz.  Son olarak devletin en yetkili makamlarının açıkladıkları görüşler kimileri için TTB Merkez Konseyi’nin hedef olarak algılanması tehlikesini de içermektedir.

7. TTB Merkez Konseyi bu bilgiler ışığında kamu otoritesine herkesin can güvenliğini güvence altına alacağı ve hiç kimseyi dışlamadan görüşlerini ifade edebileceği bir ortamı tesis etme görevini yerine getirme sorumluluğunu hatırlatır, bu vesileyle özgür, demokratik ve barış içerisinde bir Türkiye ve dünya özlemimizi bir kez daha paylaşırız.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

türk tabipleri birliği
afrin operasyonu
Yorum (9)
Akademisyen
Biz hekimler birlik beraberlik içinde olmadığımızdan meydan bunlara kalıyor. Nerde terörle ilgili bişey var hemen destek mesajı yayınlıyorlar. Bence bu birlik bi işe yaramadığı için khk ile kapatılsa iyi olur.
4
Cevapla
Mustafa
Ozru kabahatinden beter. Hala Terorist sevici aciklamalar. TTB Turkiyenin terorle mucadelesinde tarafini belli etmistir.
4
Cevapla
Osman
Ne yapsanız boş, ne deseniz yersiz. Ne bu vatanda ne de doktorların gönüllerinde yeriniz yok artık....
4
Cevapla
kurt
aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? ne söylediğiniz ortada bırak ne kastettiğinizi!
4
Cevapla
Hilmi KODAZ
siz beni yani hekimleri temsil etmiyorsunuz. Siz terör ve f tipinden başka açıklama yapmazsıznız. KHK ile kapatılmanız hayırlı bir iş olacaktır. TTB nin yapması gereken ve bu zamana kadar yapmadığı asıl işi ise resmi uzmanlık dernek başkanlarının yürüteceği bir konseye devredilmesi gerekir.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir