Medimagazin logo

Tüp bebek mi? Aşılama mı?

Doğal yollarla çocuğu olmayan kısır ya da daha önce çocuk sahibi olmasına rağmen, ikinci kez hamile kalamayan ailelerde uygulanan üreme tekniğine, ‘tüp bebek’ tedavisi denmektedir. Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlarda öncelikle kadının yumurtlama düzeni iyileştirilir.
Tüp bebek mi? Aşılama mı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kişinin yaşına göre uygulanan tedavide, ay içerisinde 10 ya da 20 yumurtanın olgunlaşması hedeflenmektedir. Yumurtlama aşaması tamamlandıktan sonra, genel anestezi eşliğinde kadının yumurtaları toplanmaktadır. Bu esnada erkekten alınan sperm örnekleri, kadından alınan yumurtaların içine enjekte edilmektedir. 

İçerisine sperm enjekte edilen yumurtanın döllenme hareketleri kontrol edilmektedir. Ve döllenmelerin hareketlerine göre doğru olan zamanda rahmin içerisinde embriyo transferi yapılmaktadır. Transferden hemen hemen 2 hafta sonra, kandaki gebelik durumu değerlendirilmektedir.

Transfer işlemi kişilere göre değişmekle beraber yüzde 40 ile 60 oranında olumlu sonuç vermektedir. Ancak tüp bebek yönteminde, eğer hamilelik oluşmamışsa, çift 3 ay ara vererek yeniden deneme yapabilir.

Aşılama

Aşılamada ise, daha kolay bir uygulama yönteminden söz edebiliriz. Tüp bebekteki gibi doğal yollardan hamile kalamayan çiftlerde, eğer kadın ve erkek uygunsa, aşılama yönteminden yararlanılabilir. 

Aşılama tedavisinde öncelikle yumurtalıklar uyarılır, sperm toplanır ve aşılama gerçekleştirilir. Uygulama öncesinde yumurta ve spermler daha sağlıklı olmaları amacıyla çeşitli şekillerde desteklenmektedirler. Aşılama yöntemi, yumurtalıkların uyarılıp, spermlerin rahmin içine yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir.  Aşılama yönteminde amaçlanan yumurtalar ile spermlerin kolayca birleştirilmesidir.

Vajina Estetiği

Vajinoplasti, vajinanın daralması ve cinsel yönden estetik olması amacıyla yapılan cerrahi operasyondur. Vajinal daraltma ve estetik işleminde, operasyon lokal ya da genel anestezi eşliğinde, uygulanmaktadır. Operasyonda kadının yapısal özelliklerine göre, işlemin aşamaları değişmektedir. Vajinal daraltmada işlem hemen hemen 45 dakika ya da 1 buçuk saat sürmektedir. Vajinal derinin fazlalıklarının çıkarılmasından sonra, yumuşak doku ve kasların özel sütürlerle sıkılaştırılması sağlanır. 

Vajinanın yapısal özelliği sayesinde esneyebilir ve genişleyebilir. Özellikle zorlu doğumlardan sonra, derin yırtıklar görülebilir. 

Neden Vajina Estetiği?

Vajina normal doğum yapılabilmesi için esneme ve genişleme özelliğine sahiptir. Ancak zorlu doğumlardan sonra gelişebilen yırtıklar vajinanın genişlemesine sebep olabilir. Cinsel ilişki sırasında vajinanın genişlemesi kadının daha az haz almasıyla sonuçlanır. Aynı şekilde erkeğin de haz alma oranı düşer. 
 

kadın
tüp bebek
aşılama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir