Medimagazin logo

Unutkanlığa ne iyi gelir?

Günlük yaşantımızda hepimiz unutkanlık yaşayabiliriz. Bazen yorgunluk, bazen strestli ve koşturmacalı yaşam tarzlarımız, uykusuzluk gibi nedenlerin sonucunda başımıza gelebilecek bir olgudur. Belirli bir oranda yaşadığımız bu unutkanlıkları normal olarak değerlendirmemiz mümkündür.
Unutkanlığa ne iyi gelir?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ufak tefek unutkanlıklar artık sık olarak yaşanmaya başladıysa ve yaşınızda ilerliyor ise bu durum kişilerde endişe yaratmaya başlar. Bireyler ciddi hastalık başlangıçları olabileceğini düşünülebilir. Fakat bu unutkanlıkların kolay çözümleri de bulunmaktadır. 


Unutkanlığın ne derece ciddi olduğunu saptamak bazen kolay olmayabilir. Artık kişiler unutkanlıklarının yanında bazı becerilerinin kaybolması, huy değişiklikleri gibi belirtiler ile de karşılaşıyorsa işin boyutunun biraz daha ciddi olduğunu saptayabilirler. Tabi ki en iyi teşhisi ve doğru bilgiyi almak için uzman doktora başvurmak gerekmektedir.

Unutkanlığa en sık neden olan etkenin depresyon olduğu uzmanlar tarafından gözlemlenmiş bir durumdur. Yetersiz miktarda aldığımız B12 vitami eksikliğinde de kişilerde unutkanlıklara rastlanabilmektedir.  Yoğun çalışma tempoları beynimizin fazla yorulmasına neden olarak bir süre sonra unutkanlıklara neden olabilmektedir. Günümüz problemlerinden birisi olan teknolojik ürünlerle çok fazla ilgilenmek de maalesef ki unutkanlığın önüne geçemiyor.

Unutkanlığa ne iyi gelir?

•    Uzmanlar unutkanlığın önüne geçmek isteyen kişilerin öğünlerinde balık tüketimine yer vermeleri gerektiğinin önemini sürekli vurgulamaktadırlar. Beyin sağlığımız için omega 3 yönenünde zengin trans yağlardan uzak bir beslenme programı geliştirmemiz gerekmektedir. Balık tüketimi ile unutkanlığınızı gidermekle kalmaz aynı zamanda hafızanızın da güçlenmesine yatırım yapmış olursunuz.  Özellikle somon, sardalya, palamut, lüfer, hamsi ve uskumru gibi balıklarda bol miktarda omega-3 bulunmaktadır.
•    Görüntüsü ile bile bize beyini anımsatan ceviz bir diğer omega-3 kaynağıdır. Güçlü ve sağlıklı bir hafızaya sahip olmak istiyorsanız günde 3 adet ceviz tüketmeniz gerekmektedir. Ceviz içeriğinde bulunan E vitaminleri de beyin sağlığınız için etkili olacaktır.
•    Kırmızı et tüketimi unutkanlığınızın önüne geçiyor. Çünkü kırmızı et içerisinde bol miktarda B12 vitamini bulunuyor. B12 vitaminini daha çok hayvansal gıda tüketimi ile giderebiliriz. Haftada 1-2 kere kırmızı et tüketebilirsiniz.
•    Yaban mersini içerisinde beynin yaşlanmasını geciktiren polifenol maddesi bulunur. Sağlıklı bir beyin için yaban mersimi tüketimine öğünlerinizde yer verebilirsiniz.
•    Tam bir folik asit ve mineral deposu olan ıspanak hafızanızın güçlenmesini destekleyerek unutkanlığınızın önlenmesini sağlayacaktır. 
•    Güçlü bir antioksidan olan domatesin içerisinde yüksek miktarda likopen bulunur. Bu özelliğinden dolayı domates tüketimi demans gibi hastalıkların zemininde yatan serbest radikallerin neden olduğu hücre tahribatlarını önler.
•    Beyin sağlığımızın desteklenmesi için sadece besinlere ihtiyaç duymayız. Yediğimiz yiyecekler kadar uygulayacağımız egzersizler de bizim için oldukça önemlidir.
•    Beyin egzersizlerini günlük hayatınızın bir parçası haline getiriniz. Bulmaca çözmek, kitap okumak, satranç gibi oyunlar oynamak hafızanızın güçlenmesini sağlayarak oluşabilecek rahatsızlıkların önlenmesini sağlayacaktır.
•    D vitamini de beynin güçlenmesi için gereken vitaminlerden birisidir. Her gün 15 dakika kadar güneşe çıkarak alcağınız D vitamini beyninizin genç kalmasını sağlayacaktır.

unutkanlık
stres
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir