Medimagazin logo

Veteriner Hekimler deprem mağduru hayvanlar için seferber!

Türk Veteriner Hekimleri Birliği depremde göçük altında kalan, yaralanan çiftlik hayvanları ve pet hayvanlarının sağlık kontrolü ile tedavisini yapmak ve yetiştiricilere destek olmak için zarar gören hayvanları tedavi edecek
Veteriner Hekimler deprem mağduru hayvanlar için seferber!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Elazığ merkezli meydana gelen 6.8 depremde sadece insanlar zarar görmedi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Elazığ depremi sonrasında serbest ve kamuda çalışan veteriner hekimlerin sahada yetiştiricilerin yanında olduğunu, veteriner hekimlerin hiçbir ücret talep etmeden hayvanların tedavilerini yaptıklarını duyurdu.

Elâzığ Malatya ve çevre illerde meydana gelen deprem felaketini veteriner hekimler camiası olarak büyük üzüntü ile karşıladıklarını belirten TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün kurumları ile birlikte depremin ilk anından itibaren depremzede vatandaşlarımızın kurtarılması, yaraların sarılması amacıyla bölgededir.

Öncelik insan hayatıdır. İnsan hayatı hiçbir değer ile karşılaştırılamaz.

Mesleğimiz ile ilgili olarak Devletimizin çalışmalarına yardımcı olmak, yanında yer almak, hem vicdani hem de vatandaşlık görevimizdir. Her iki ilde ülkemiz büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının önemli bir kısmı bulunmaktadır.

Sayın Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de depremin duyulduğu andan itibaren bölgeye intikal etmiş olup her iki ilimizdeki Bakanlık teşkilatlarını talimatları ile harekete geçirmiştir.

Sayın Bakana, Elazığ ve Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz personeline ve meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Serbest veteriner hekimler ücretsiz tedavi edecekler

Kış şartlarından da oluşabilecek hayvan kaybını azaltmak, göçük altında kalan, yaralanan çiftlik hayvanları ve pet hayvanlarının sağlık kontrolü ve tedavisini yaparak, yetiştiricimize destek olmak amacıyla; serbest ve kamuda çalışan veteriner hekimlerimiz de ilk andan itibaren büyük bir fedakârlık ile sahada yetiştiricinin yanındadırlar. Serbest veteriner hekim meslektaşlarımız hiç bir ücret talep etmeden zarar gören hayvanların tedavilerini yapacaklardır. Şu anda da en ücra noktalarda çalışmalarına devam etmektedirler.

Elazığ ve Malatya Oda Başkanlıklarımıza ve bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. Bakanlığımız, Elâzığ ve Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden bu konuda gelebilecek her türlü talep de yine Elâzığ ve Malatya Veteriner Hekimler Odaları tarafından karşılanacaktır.

Meslektaşlarımızdan deprem bölgesindeki çalışmalara destek olmak isteyenler ile deprem bölgesindeki yetiştiricilerimiz aşağıdaki telefon numaraları ile 7/24 irtibat kurabilirler.

Bu vesile ile tekrar aramızdan ayrılan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, bağlı 56 odası ile birlikte milletinin yanında olacak ve üzerine düşen görevini en iyi şekilde yapacaktır."

turk veteriner hekimleri birligi
tvhb
deprem
ali eroglu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir