Medimagazin logo

Yunanistan'da kızamık alarmı! Ülkeye yayıldı

Yunanistan’da kızamık hastalığının ülkeye yayılması nedeniyle 2'si çocuk 3 kişinin öldüğü, son bir yılda 2 bin 500 vakaya rastlandığı açıklandı
Kaynak: HÜRRİYET
Yunanistan'da kızamık alarmı! Ülkeye yayıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (KEELPNO) Başkan Yardımcı Agapios Terzidis, Hanya Hastanesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında kızamık vakalarının daha çok Aitoloakarnania, İlia ve Ahaia bölgelerinde gözlendiğini belirtti.

Son bir yılda 2 bin 500 kızamık vakasının görüldüğünü aktaran Agapios Terzidis, hastalığın tüm ülkeye yayılması sonucu 2’si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kızamık salgınının Orta Avrupa ülkelerinden başlayarak yayıldığını ifade eden Agapios Terzidis, hastalığın bazı kişilerin aşı yaptırmayı reddetmelerinden kaynaklandığını bildirdi.


'YÜZDE 90'I BULDUĞUNDA GÜVENDE OLACAĞIZ'
Aşı yapılmasının önemine vurgu yapan Agapios  Terzidis, Yunanistan Sağlık Bakanlığı'nın bu konudaki politikasının vatandaşları aşı yaptırmaya ikna etmek olduğunu belirtti. Agapios Terzidis, “Biz aşı olalım, olmak istemeyenleri bırakalım olmasınlar. Aşı oranı yüzde 90’ı bulduğunda güvende olacağız'' diye konuştu.

Agapios Terzidis, Yunan adalarındaki göçmen kamplarında ise sığınmacılara düzenli olarak aşı yapılması nedeniyle kızamık vakalarının endişe verici boyutta bulunmadığını kaydetti.

kizamik
yunanistan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir