Medimagazin logo

DUS, 2012 Baharda yapılacak, Yabancı dil için son şans 5 Ekim

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı DUS, ilk kez 2012 Bahar dönemi TUS'uyla yapılacak. Yabancı dil için son şans 5 Ekimde bitiyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN - Dr.İbrahim ERSOY
DUS, 2012 Baharda yapılacak, Yabancı dil için son şans 5 Ekim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü 2012 yılı bahar ayında yapılacak TUS’la birlikte DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı)’un da ilk kez yapılması için gereken yazısı ÖSYM’ye gönderdi. 2012 yılında Bahar döneminde TUS’la birlikte 22 Nisan 2012  tarihinde DUS da yapılacak.

 

Aynen TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı)’ta olduğu gibi DUS’da da Yabancı Dil barajını geçmek gerekiyor. Bilindiği gibi bu hafta sonu yapılacak TUS’da son kez TUS’un Yabancı Dil Sınavı da yapılıyor. 2012 yılından itibaren ise TUS’ta ve DUS’ta Yabancı Dil sınavı yapılmayacak, yerine ÜDS veya KPDS’den 50 puan alma şartı getirildi.

 

DUS’a başvuracaklar dikkat

Bu yıl DUS’a başvuracak adaylar için ise son şans KPDS. KPDS başvuruları 5 Ekimde sona eriyor. Yani 2012 Bahar Ayı DUS’una girmek isteyen adayların daha önce KPDS veya ÜDS’den geçerli belgesi yoksa 20 Kasımda yapılacak KPDS son şansları. KPDS başvuruları ise 5 Ekimde sona eriyor.

 

Soru sayısı belli değil

İlk kez yapılacak DUS’ta ise henüz soru sayısı belli değil. Medimagazin’in aldığı bilgilere göre soruların aynen TUS’ta olduğu gibi, 100 temel bilim, 100 de klinik bilimler sorularından oluşması bekleniyor. Kontenjanların ise önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenirken, çok fazla kontenjanın açılmayacağı ön görülüyor.

dus: dişhekimliğinde uzmanlık sınavı
dişhekimliği
uzmanlık
tus
yabancı dil
nisan dönemi
bahar dönemi
Yorum (6)
Tuna Sayın
Değişimden yana olanlar kazandı.Değişimden yana olanlar,gözünüz aydın.Hadi hayırlısı....
0
Cevapla
omer
peki 18 mart 2012 UDS sinavi yokmu DUS dan once.KPDS neden son olsunki.
0
Cevapla
Engin Uçar
2012 de yapılacak ilk ÜDS sonuçları DUS başvurusu sırasında açıklanmış olmayacağı için geç kalmış olacak. DUS için eğer şu anda geçerli bir sınav sonuç belgesi yoksa son şans: 2011 KPDS'dir. Yönetmeliğe göre ÜDSde alınacak 50 puana denkliği YÖK tarafından kabul edilen uluslararası TOEFL gibi sınav sonuçları da bir çıkış yolu olabilir.
0
Cevapla
ömer yıldız
ösym nin yaptığı sınavlarda başvuru 1,5-2 ay kadar önce oluyor.planlandığı gibi olursa 2012 nisanında dus yapılacak fakat başvuru süresi bittiğinde henüz mart ayındaki üds yapılmamış bile olacak.başvuru yapabilmek içinde üds veya kpds yeterliliği aranacağından kasım 2011 deki kpds son şans olarak görünüyor...
0
Cevapla
DT
üds sınavı kaç yıl geçerli olacak sayın editörüm?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir