Medimagazin logo

Diş hekimlerine uluslararası lazer kursu

Hacettepe Üniversitesi, diş hekimliğinde lazer kullanımına ilişkin konularda teorik ve uygulama derslerinin verildiği bir kurs düzenledi.
Diş hekimlerine uluslararası lazer kursu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Hacettepe Üniversitesinden yapılan açıklamada, lazerlerin geleneksel diş hekimliği uygulamalarını desteklemek ve hastalara çok daha konforlu ve teknolojik bir tedavi alternatifi sunmak noktasında, bugün artık modern diş hekimliğinin vazgeçilmez parçalarından biri haline geldiği belirtildi. Bu gelişmenin yanı sıra lazer teknolojisinin hala gelişmeye devam ettiği ve bilinen avantajlarının yanında henüz keşfedilmemiş bir çok uygulama alanı ve şekline sahip olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:


     ''Prof. Dr. Sevil Gürgen yönetiminde Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliğinde Lazer Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Tümer'in Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlediği kursta, bu konuda Avrupa'da söz sahibi Barselona Üniversitesinden Prof. Dr. Josep Arnabat ve Prof. Dr. Antoni Espana ile birlikte, ülkemizin yanı sıra Macaristan, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan gelen diş hekimlerine 2 gün boyunca diş hekimliğinde kullanılan lazerler, temel lazer fiziği, diş hekimliğinin farklı alanlarında lazerlerin uygulanması gibi konularda teorik bilgiler verilerek, uygulama yapma imkanı tanınmıştır. Diş hekimliğinde lazer uygulamalarının doğru ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefleyen kurs başarıyla tamamlanarak katılımcılara sertifikaları verilmiştir.''

diş
hekimlerine
uluslararası
lazer
kursu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir